logo
Dialog despre lagăre de concentrare, genocid și rezintență la ULBS
Liuba STARII
1528 vizualizari
Dialog despre lagăre de concentrare, genocid și rezintență la ULBS

Cel de-al treilea webinarul cu tema „Concentration Camps & Genocide, Resistance”, din cadrul proiectului “Europeans Win Ostracism: from Remembrance to a Dialogue Society” (E-project) în colaborare cu Jagiellonian University (Holocaus Center) din Cracovia, a avut loc zilele trecute, în Sala Senatului a ULBS . În cadrul dialogului dintre profesorii și voluntarii ULBS, respectiv cei ai centrului universitar polonez implicați în proiect, s-au prezentat și dezbătut aspecte ale genocidului și opresiunii din istoria însângerată a celor două țări, consecințele asupra prezentului și modurile de rezistență la crizele contemporane ce le traversează.
Maria Curtean, voluntar în proiect, a vorbit despre instaurarea comunismului în România în perioada 1948-1989. Ea a menționat că în anul 1948 a avut loc arestarea și asasinarea masivă a liderilor politici,  precum și izolarea și expulzarea Regelui Mihai din țară, ceea ce a adus la crearea unui nou regim politic, care a aplicat ostracismul și numeroase abuzuri sociale asupra populației țării.
Imagini din diferite perioade ale comunismului au fost incluse în prezentare, iar la finalul evenimentului a avut loc  o serie de întrebări și răspunsuri pe temele expuse.
Primul webinar a avut loc la începutul lunii martie, între ULBS și Universitatea din Siena, Italia, pe tema rezistenței, a drepturilor omului și a discriminării, iar la mijlocul lunii martie, s-a desfăşurat webinarul "E-WORDS. Europeans Win Ostracism: from Remembrance to a Dialogue Society", dedicat ostracismului, genocidului, victimelor umane şi consecinţelor comunismului, instaurat în România în perioada 1948-1989.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia