Tribuna
Colegiul Psihologilor din România oferă consiliere victimelor incendiului
Alexandra DRAGUT
1277 vizualizari
Colegiul Psihologilor din România oferă consiliere victimelor incendiului
Colegiul Psihologilor din România a lansat un program gratuit de consiliere a victimelor care au suferit în urma incendiului din Clubul Colectiv, dar şi a familiilor acestora. De asemenea, în parteneriat cu MedLife, au pus la dispoziţie o linie telefonică de urgenţă - 021 9647, care va fi disponibilă zilnic, 24 din 24.

Prin acest program le este acordată asistenţă psihologică de specialitate tuturor persoanelor care au fost expuse incendiului de la clubul Colectiv: victime, aparţinători, medici, paramedici, asistente sau persoane care au intervenit la faţa locului. Sesiunile de consiliere vor fi oferite în cabinetele de specialitate sau, la cerere, în spitalele în care sunt internaţi pacienţii.

Echipa acestui program este coordonată de dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru, şi este formată din psihologi şi psihiatri specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie. "În aceste zile Colegiul Psihologilor a reacţionat prompt la tragedia din Bucureşti şi a organizat, la fiecare spital unde sunt victime, echipe de psihologi care să ofere asistenţă în situaţii de criză. Sunt peste 80 de psihologi care oferă voluntar 5-6 şedinţe de consiliere atât pentru victime, cât şi pentru familiile acestora. Psihologii se adresează tuturor, chiar şi celor din provincie. Această etapă este o consiliere de urgenţă, dar pe termen lung au nevoie de o formă de terapie a traumei care necesită cel puţin 12-16 şedinţe. Psihoterapia o face un psihoterapeut. Statisticile arată că între 20-30% dintre supravieţuitori dezvoltă tulburări de stres posttraumatic, anxietate, depresie, tulburare de panică sau abuz de substanţe. Sunt sute de oameni ce au nevoie de asistenţă psihologică", ne-a declarat psihologul sibian Mihai Copăceanu.
Programul se va derula pe o perioadă nedeterminată.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia