Tribuna
Campania: ”Tribuna şi Sibiul susţin familia!”
Căsătoriile de durată se sărbătoresc la Sibiel
Căsătoriile de durată se sărbătoresc la Sibiel
Tribuna alături de partenerii săi celebrează iubirea şi căsătoriile de durată şi în 2014. După ce în 2013 i-am trimis pe cititorii noştri deasupra acoperişurilor Sibiului, în vârful muntelui, într-o Franţă sibiană, ca răsplată pentru poveştile lor de dragoste rezistente în timp, dăm în această săptămână (din nou) startul campaniei ”Tribuna şi Sibiul susţin familia!”
O jumătate bună de an s-a scurs de la startul campaniei noastre care celebrează căsă­toriile de durată şi familiile închegate, conştienţi fiind, la fel ca şi partenerii noştri, că nimic pe lumea asta nu este mai important decât cei de-un sânge cu noi - bunici, părinţi, fii, fiice, fraţi, surori - şi pentru că februarie este întrucâtva luna iubirii, în cea de-a şaptea lună a campaniei noastre, un cuplu durabil, norocos, va merge pentru un week-end la Sibiel, la pensiunea cu nume de poveste: Bunica Eugenia.

”Tribuna şi Pensiunea Bunica Eugenia din Sibiel susţin familia”

Pe ”Bunica Eugenia” am găsit-o pe strada Unghiului, la nr. 81 din satul Sibiel, la doi paşi de podeţul ce taie pârâul din sat, întâmpinându-şi oas­peţii cu o poartă frumoasă din lemn, aşa cum Sibielul con­struia odinioară. Iar în spatele porţii împodobite cu cetină... o întreagă poveste, începută încă din 1973, când bunica îşi deschidea pentru prima dată porţile gospodăriei pentru un grup de tineri americani, aduşi de Fundaţia „Ambasadorii Prieteniei”. Aşa au luat ame­ricanii contactul cu Sibielul, cu frumuseţile şi spiritualitatea Transilvaniei, dar şi cu oamenii binecuvântaţi de pro­verbiala lor ospitalitate. Exact ca şi astăzi, când după trei decenii oaspeţi din toate colţurile lumii vin la Sibiel şi la Pensiunea Bunica Eugenia pentru a se bucura de traiul simplu, dar atât de bogat în bucurii, de la ţară.

Nunţi fără dar, muzeu şi bucurii culinare

”Aici majoritatea pensiunilor turistice sunt amenajate în gospodăria proprie. Oamenii vin ca într-o familie. Noi am transformat anexele gospo­dăreşti în cele două saloane de zi şi pentru servirea mesei şi în trei dormitoare”, spune Aurel Pau, proprietarul pen­siunii, subliniind că la Sibiel se întâlnesc, în principal, două forme de turism: cel – de tranzit - desfăşurat în jurul Muzeului de Icoane pe Sticlă ”Pr. Zosim Oancea”, care este vizitat de turişti din întreaga lume, omeniţi, apoi, în pur stil ”mărginean”: de la masa tradiţională şi până la nunta fără dar, cu călăreţi, muzicanţi, dansatori îmbrăcaţi ”româ­neşte”. ”Cealaltă formă de turism de la Sibiel constă în şederile în pensiuni, cu mese tradiţionale, la solicitare şi plimbări, drumeţii, vizite prin sat şi împrejurimi”, mai spune Aurel Pau, care este şi preşe­dintele Asociaţiei Sibiel 2000.
Pensiunea Bunica Eugenia îşi aşteaptă turiştii cu trei camere, care oferă maxim 10 locuri de cazare, fiind perfectă pentru familiile cu copii şi pentru cei care caută liniştea şi relaxarea. Însă cazarea nu e totul, pentru că pe masa frumoasă din lemn, croită pentru grupuri mici şi mari, oaspeţii ”Bunicii Eugenia” se pot bucura de marile atracţii ale locului: bunătăţile din bucătăria, pivniţa şi cămara bunicii. Începând cu sarmalele cu afumătură şi mămăligă, supă de pui cu găluşte sau tăiţei, pui fiert cu sos de măr sau coacăze şi piure de cartofi, ciorbe acrite cu tarhon, ciorbă de perişoare acrită cu zeamă de varză, uscăţelele specifice Mărginimii Sibiului, şi continuând cu topşe cu brânză, cu cârnaţii scoşi din ”un­soare”, mămăliga cu brânză, plăcintele de fructe stropite din plin cu ţuică ardelenească, vin de casă, afinată, vişinată, suc de mere şi siropuri meşteşugite în gospodărie.
Informaţiile suplimentare des­pre toate acestea se
pot obţine de pe pagina www.bunicasibiel.ro, sau
de la numerele de telefon:0722.332.355 şi 0726.695.173. Tot aici se pot face şi rezervările.

Cadou pentru căsătoriţii cu greutate

Iubitori ai valorilor, proprie­tarii Pensiunii ”Bunica Eu­genia” se alătură campaniei noastre din această lună şi îi oferă cuplului câştigător, căsătorit de cel puţin cinci ani, un week-end la Sibiel, în perioada 14-16 februarie. Premiul constă în două nopţi de cazare cu două mic deju­nuri şi într-o cină romantică, tradiţională, în seara de 14 februarie.

Pentru a te bucura, alături de jumătatea ta, de un week-end la Pensiunea ”Bunica Eugenia” din Sibiel, caută taloanele campaniei în paginile Tribunei, completează-le, decupează-le şi când ai adunat cinci la număr trimite-le la redacţia ziarului Tribuna (str. George Coşbuc, nr. 38), până luni, 10 februarie. Tragerea la sorţi a cuplului câştigător se va face marţi, 11 februarie 2014.





Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA