Tribuna
Caravană de informare pentru fonduri europene, pe Valea Hârtibaciului
I. BÂRSAN
1670 vizualizari
Caravană de informare pentru fonduri europene, pe Valea Hârtibaciului

În perioada 15 – 19 ian. echipa GAL Microregiunea Hârtibaciu a desfăşurat o acţiune de informare a locuitorilor din zonă, cu privire la posibilităţile de accesare a fondurilor europene pentru dezvoltare rurală.

Întâlnirile au fost organizate în cele 14 comune din zona GAL MH, respectiv Alţîna, Brădeni, Bruiu, Bârghiş, Chirpăr, Iacobeni, Marpod, Merghindeal, Mihăileni, Nocrich, Şeica Mare, Şelimbăr, Roşia, Vurpăr şi oraşul Agnita. Primarii au pus la dispoziţie locurile de întâlnire cu potenţialii beneficiari iar unii din ei au luat parte împreună cu echipa la discuţii, încurajându-i pe cei interesaţi să depună proiecte.

Sumele prevăzute în Strategia de Dezvoltare Locală 2016- 2020 pentru fermieri sunt de peste 866 mii euro. Majoritatea celor interesaţi de modul cum pot fi accesate fondurile europene au fost tineri dispuşi să-şi dezvolte propriile afaceri. Pentru instalarea tinerilor fermieri, prin SDL, au fost prevăzuţi 320 mii euro.

Cei care au aflat prima dată de acest sprijin, au cerut detalii despre modul cum pot realiza un proiect, despre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească. Pe lângă răspunsurile cu caracter general, celor mai informaţi li s-au dat şi răspunsuri punctuale iar ceilalţi au fost invitaţi la sediul GAL pentru discuţii detaliate.

La aceste întâlniri a participat şi o echipă de la AFIR Sibiu care a completat informaţiile echipei GAL Microregiunea Hârtibaciu, cu detalii despre conţinutul unui proiect şi şi-au arătat disponibilitatea de a-i ajuta pe cei care vor solicita fonduri europene şi îndeplinesc condiţiile cerute de legislaţie.

În afară de întâlnirile de la sediul GAL, unde cei interesaţi primesc informaţii detaliate, în luna februarie va fi organizată o a doua Caravană de Informare în comunele din teritoriu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA