Tribuna
Capela mortuară de la Mârşa prinde contur
Dan FRÂNCU
1464 vizualizari
Capela mortuară de la Mârşa prinde contur

Deşi există încă foarte multe persoane care privesc cu scepticism planurile actualei administraţii locale a oraşului Avrig, această situaţie fiind, probabil, cauzată de experienţa trăită în legislaturile trecute, faptele şi mersul lucrurilor demonstrează, pas cu pas, că anumite promisiuni făcute locuitorilor de ani de zile încep să se concretizeze. S-au scurs deja mai bine de 10 ani de când se tot discută despre construirea unor capele mortuare în oraş, existenţa unor imobile cu această utilitate fiind impusă atât de normele legislative şi de protecţie sanitară europene, cât şi de alte aspecte cel puţin practice. Mai nou, această problemă a revenit în atenţia autorităţilor administraţiei publice locale avrigene, prioritatea zero fiind capelele din Avrig şi Mîrşa (localităţile cu populaţia cea mai numeroasă şi cu destul de multe imobile de locuit de tip bloc).
Dacă pentru Avrig lucrurile sunt deja lămurite, s-au ales locul de amplasare (în incinta Cimitirului Orăşenesc Avrig), proiectul şi constructorul, lucrările urmând a fi demarate în perioada imediat următoare, atunci când condiţiile meteorologice vor fi destul de bune pentru o asemenea activitate, şi pentru Mîrşa este pe cale ca rezolvarea acestei doleanţe să intre în linie dreaptă. După ce, în ultima şedinţă din anul 2016, Consiliul Local al oraşului Avrig a adoptat o hotărâre prin care a aprobat întocmirea documentaţiei tehnico – economice pentru construirea capelei mortuare la Mîrşa, la prima şedinţă ordinară din acest an legislativul local avrigean a aprobat şi indicatorii tehnico – economici ai acestui obiectiv de investiţii.
Astfel, pentru „Construire capelă mortuară şi amenajări exterioare – alei, în localitatea Mîrşa”, valoarea totală aprobată de consilierii locali este de 361.467 lei  (79.599 euro), TVA inclus. Suprafaţa totală desfăşurată a capelei va fi de 167 mp. Obiectivul va fi unul de tip „duplex”, prevăzut cu două camere pentru priveghi, fiecare dintre acestea urmând a fi dotată cu grup sanitar, hol şi debara. De asemenea, obiectivul va avea un depozit pentru diferite scule şi materiale şi un birou. Alimentarea cu apă potabilă şi energie electrică se va face din reţelele existente în localitate, iar apele uzate menajere vor fi deversate în reţeaua publică de canalizare.
În scurt timp, Primăria Avrig va publica anunţul pentru alegerea executantului lucrării şi va fi semnat contractul de execuţie.
Capela mortuară de la Mîrşa va fi construită pe un teren al oraşului Avrig, dat în folosinţă gratuită Bisericii Ortodoxe Mîrşa, în partea stânga - faţă a noului lăcaş de cult (aflat în construcţie). Accesul la viitoarea capelă se va putea face direct din strada Cindrel.
După concretizarea celor două investiţii, există planuri ca obiective similare să fie amenajate şi în celelalte sate aparţinătoare oraşului Avrig, respectiv Bradu, Săcădate şi Glîmboaca.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Enescu

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia