Tribuna
Bursierii Erasmus şi-au împărtăşit experienţele, la ULBS
Liuba STARII
1784 vizualizari
Bursierii Erasmus şi-au împărtăşit experienţele, la ULBS
Caravana Erasmus Plus a ajuns luni, 5 noiembrie, la Facultatea de Ş.A.I.P.M din cadrul Univesităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Studenţii veniţi din străinătate le-au povestit colegilor despre experienţele şi aventurile trăite peste hotare.

Ionela Moraru, studentă în anul IV la Controlul şi Expertiza produselor alimentare, plecată cu bursa Erasmus în Bulgaria, a mărtusit că "experienţa aceasta a fost una de neiutat" şi datorită ei, Ionela a reuşit să iasă din zona de confort şi a devenit mult mai deschisă spre cunoştinţe şi oameni noi: "Pentru mine Erasmus a fost o schimbare. Eu eram un gen de persoană comodă. Am decis să plec ca să schimb ceva în mine şi am reuşit. Am devenit mai deschisă. Am petrecut un semestru în Bulgaria, la Plovdiv. Am aflat acolo multe lucruri noi şi m-am împrietenit cu studenţi din Grecia şi Franţa", a spus bursiera. Ionela nu a avut probleme materiale şi s-a descurcat cu bursa oferită de programul Erasmus. În viitor, tânăra îşi planifică încă o plecare cu bursa Erasmus în altă ţară. 

Erasmus Plus este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus Plus beneficiază de un buget total de 14,7 miliarde de euro. Peste patru milioane de persoane beneficiză de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se două milioane de studenţi din învăţământul superior, 650.000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500.000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate. Pentru a opta la o bursă Erasmus Plus studenţii trebuie să nu aibă restanţe până în ultima sesiune inclusiv, să aibă media de studii bună şi să ateste cunoaşterea limbii de studiu din universitatea pentru care candidează printr-un certificat lingvistic.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA