logo
"Bube” pentru temperarea vitezomanilor, la Avrig
Dan FRÂNCU
555 vizualizari
De puţin timp, în mai multe zone din Avrig unde circulaţia autovehiculelor este foarte intensă, pe ambele margini ale trecerilor pentru pietoni au fost montate limitatoare de viteză semisferice.

Apreciată de cei mai mulţi dintre locuitorii Avrigului, dar şi atacată de unii dintre şoferi, măsura luată de autoritatea publică locală a avut destul de repede efectul scontat, „zmeii drumurilor” avrigene, ce se manifestau în special pe străzile mai recent reabilitate şi modernizate, fiind acum nevoiţi să-şi tempereze elanul de vitezomani, de teama avarierii autoturismelor în urma întâlnirii cu limitatoarele proaspăt amplasate.

Măsura montării acestor denivelări pentru reducerea vitezei autovehiculelor face parte dintr-un serie mai amplă, aflată în plin proces de implementare, prin care se doreşte fluidizarea traficului rutier în oraşul Avrig. Astfel, pe teritoriul oraşului vor fi instituite mai multe zone de circulaţie în sens unic, pe unele străzi va fi aplicată interdicţia de circulaţie a autovehiculelor cu masa totală maxim autorizată de peste 3,5 tone, vor fi montate indicatoare şi dispozitive rutiere (cedează trecerea, trecere pentru pietoni, oglinzi rutiere, oprire, intersecţie cu sens giratoriu, accesul interzis, circulaţie în ambele sensuri, drum înfundat, curbă deosebit de periculoasă) etc. Pentru circulaţia pe străzile oraşului a autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mare de 3,5 tone, proprietarii vor fi nevoiţi să solicite de la Serviciul Public Poliţia Locală Avrig, contra cost, o autorizaţie specială de circulaţie. Suma strânsă prin aplicarea acestei taxe va constitui venit la bugetul local al oraşului şi va fi utilizată pentru finanţarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor. Taxa pentru circulaţia autovehiculelor cu masa totală maxim autorizată mai mare de 3,5 tone nu va fi plătită de societăţile aflate în subordinea Consiliului Local al oraşului Avrig.

Toate măsurile aprobate pentru fluidizarea traficului rutier pe raza oraşului Avrig sunt cuprinse într-o hotărâre adoptată recent de legislativul local avrigean, ce a avut la bază o iniţiativă a viceprimarului Ramona Dorina Berghea.comentarii
1 comentarii

Oferta speciala munca la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com
LUCRU LA DOMICILIU!
10.08.2017 20:25
89.123.179.93
Din aceeasi categorie
Must de Jidvei

Hertel Nordbayern

Eurotrip Rekze
Fundatia APT
Auchan