logo
Bizonii de la Marpod
I. BÂRSAN
3946 vizualizari
Bizonii de la Marpod

Valea Hârtibaciului are foarte multe locuri în care, oprindu-te pentru popas, îţi vine să nu mai pleci. Ai vrea să zăboveşti cât mai mult şi să-ţi speli ochii şi sufletul cu frumuseţe.
Un asemenea loc au descoperit şi fraţii Dimitriu din Sibiu.
Plecaţi mai demult din ţară, aceştia şi-au găsit un rost în Germania, unde au înfiinţat o fermă de bizoni. Dorul de casă, pe care numai cei plecaţi îl înţeleg, i-a făcut să-şi încerce norocul şi în ţară. Aşa au aflat un loc minunat (rimă involuntară), undeva printr-o zonă mai putin circulată, aproape de drumul judeţean dinspre Marpod spre Chirpăr. Aici au concesionat de la primăria din Marpod un teren, iar în noiembrie 2010 au adus de la ferma din Germania 10 bizoni, care s-au adaptat foarte bine.
Mai puţin bine se adaptează curajoşii întreprinzători la birocraţia din România, unde cei care doresc să facă ceva, trebuie să fie foarte pricepuţi, să ştie cum să străbată prin hăţişul sistemului naţional, în care nu ştii niciodată cât e de vină sistemul şi cât „bizonul” care-l aplică.
Până una alta, bizonii din Germania se simt bine în liniştea de pe Valea Hârtibaciului, iar proprietarii lor îi îngrijesc şi cultivă pe terenul din jurul fermei plante furajere pentru a le asigura hrană şi pe timpul iernii
Admirând priveliştea minunată, unde privirea trece peste coame de dealuri îmbrăcate cu păduri şi pajişti şi se opreşte pe măreţia Munţilor Făgăraş, înţelegi de ce  proprietarii s-au oprit aici: pentru că iubesc frumuseţea curată a naturii.
Am pus întrebarea firească, a profanului cu idei:
-De ce nu faceţi aici un loc de popas turistic, cel puţin un loc de picnic? Ar fi destul de căutat şi eventual o sursă suplimentară de câştig.
N-am primit un răspuns direct. Am discutat multe alte lucruri, legate de bizoni, de afaceri şi de frumuseţe. Şi aşa am dedus că ar fi foarte deranjaţi de „bizonii” cu maşini care, invadând locul, ar polua cu peturi, hârtii, manele şi alte resturi de civilizaţie această frumuseţe pură. Şi ar fi păcat.
I-am lăsat pe proprietari cu toate frumuseţile. Ale lor personale şi ale locului în care stau şi pe care-l sfinţesc cu muncă.comentarii
3 comentarii

De apreciat asemenea oameni .
sibiu
07.06.2011 08:51
Dacă tinerii ar fi incurajati şi ajutati să facă ceva, ar venii şi alti investitori pe valea pl
tristu
07.06.2011 09:01
Poate aduceti zimbrii....
Frumosi, dar nu-i taiati.....
07.06.2011 13:14
Din aceeasi categorie
sevis

turul ciclist

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia