Tribuna
PNL
Bibliotecarii din judeţ s-au întâlnit la Avrig
Dan FRÂNCU
2273 vizualizari

Recent, noua Bibliotecă Orăşenească din Avrig (situată la etajul Sălii “Pavilion” a Casei de Cultură Avrig), a găzduit întâlnirea metodică lunară a bibliotecarilor din bibliotecile publice ale judeţului Sibiu. La întâlnirea au fost prezenţi reprezentanţi ai câtorva bibliteci sibiene din mediul urban (Mediaş, Agnita, Tălmaciu, Sibiu), dar şi din mediul rural (Răşinari, Chirpăr, Valea Viilor etc), invitaţi de la biblioteca din Oraşul Victoria (judeţul Braşov), precum şi reprezentanţi ai bibliotecii Liceului Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig şi ai Centrului de Informare Turistică Avrig. De asemenea, printre cei ce au onorat invitaţia la această întâlnire s-au aflat şi directorul Bibliotecii Judeţene din Arad, Florin Didilescu, directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, Onuc Nemeş Vintilă, precum şi prof. univ. Dan Demşa, muzeograf la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad.
Cu prilejul întâlnirii, cei prezenţi au purtat discuţii despre programele si proiectele Bibliotecii Orăşeneşti Avrig, apreciată ca fiind o bibliotecă modernă, cu un program de activitate bogat, în spiritul noilor viziuni privind menirea bibliotecilor în societatea de azi. (Ultimul eveniment la care biblioteca avrigeană a fost partener active, Festivalul "Toamna Barocă la Avrig", a fost apreciat la superlativ de toţi cei prezenţi la discuţii.)
Un alt exemplu discutat şi dezbătut în cadrul întâlnirii a fost cel al Bibliotecii Municipale din Mediaş, o instituţie, de asemenea, extreme de activă în societatea medieşeană, cu multe proiecte în derulare. (Întâlnirea metodică a bibliotecarilor din luna noiembrie se va desfăşura la Mediaş, invitaţia fiind făcută de reprezentanta acestei instituţii cu prilejul vizitei la Avrig.)
Un alt subiect de discuţie a fost Programul "Biblionet", ce va demara în cursul lunii noiembrie şi în judeţul Sibiu.
Oaspeţii au apreciat in mod deosebit atât localul, dar şi modul modern şi practic de compartimentare (spaţii deschise, practice, mobilier adaptabil, lumina naturală pentru cea mai mare parte a spaţiilor etc.).
Una din concluziile acestei întâlniri a fost aceea că biblioteca, în special cea publică, este o instituţie a culturii, în ansamblu, nu doar a cărţii şi un “jucător” activ în viaţa culturală a unei localităţi.
Surpriza pregatită de gazde a fost reprezentaţia oferită de trupa de teatru “Am fi treatru?!...”, a Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Cârţa (a fost pusă în scena piesa “Beatrice în Ţara Minunilor”), reprezentaţie care a stârnit aplauzele şi întreaga apreciere a tuturor celor prezenţi.




comentarii
13 comentarii

corect, bravo, felicitari si la cat mai multe realizari.
cititor
15.10.2010 08:03
si uite asa criptocomunistul se plimba cu fufele promovate ilegal, pe bani publici...tara arde si interimarul de director comunist pensionar isi piaptana chelia alaturi de vuvuzete...dar oare pana cand?
alt cititor
15.10.2010 08:21
Ai dreptate sunt de acord cu tine 100%.Si alte cu pregatire in domeniu stau in somaj,si "fufele"cu bani sau cu "curu" stau pe post de bibliotecara fara nici o pregatire.Asta i tara noastra "draga" in care traim.Rusineeeeeeeeee.Vorbesc in cunostinta de cauza.
pentru "alt cititor"
15.10.2010 11:11
nici sefa de la biblioteca din Medias(Antonele Sofia Barbu)nu-i decat o fufa si o parvenita care s-a preatat la tot felul de lucruri pentru a ajunge in functie.Este o persoana perversa in patul careia s-au perindat tot soiul de barbati(insurati sau burlaci)
un cunoscator
15.10.2010 11:56
Mult succes gazdelor si mult succes copiilor de la trupa de teatru. Frumoasa initiativa. Nu-i luati in seama pe frustratii care au scris mai sus.
In articol nu se dau numele bibliotecarilor care au fost asa ca sunt rugati colegii Antonelei... sa se semneze, caci s-au cam dat de gol.
Despre cine este vorba cand spuneti "criptocomunist", despre directorul de la Arad sau cel de la Sibiu.
Daca nu nominalizati jigniti persoane care nu au nicio vina.
Sibian
15.10.2010 13:46
Cine sunt specialistele cu studii care stau in somaj? Din cate stiu eu si Directoarea de la Carta (cea cu teatrul) si bibliotecara de la Avrig au studiile de rigoare, si sunt vechi in functie, n-au luat locul niciuneia. Care este problema atunci?
La Talmaciu nu este o "fufa" ci este un barbat la biblioteca.
Stati cam prost cu informatia.
@"pentru\alt cititor\"
15.10.2010 13:50
-cel care a semnat "pentru\"alt cititor"\ este o ea, care este invidioasa pe colega ei de la biblioteca ASTRA.
-cel care a semnat "alt cititor" poate sa dea examen pentru postul de director ca nu-l opreste nimeni, putintica rabdare sa se deblocheze sistemul.
Voi cei de la ASTRA si Medias, ar trebui sa va rezolvati acolo problemele nu in curtea altora.
draga
15.10.2010 14:08
nu ma refeream nici la directoarea de la Carta nici la bibliotecara din Avrig, n-am nimic cu ele, ma refeream la altele, stiu ele care sunt si de ce scriam ceea ce am scris. In ASTRA sunt o gramada fara pregatire iar cele cu scoala stau in somaj.
pentru cel de la 13:50
15.10.2010 14:10
un barbat la biblioteca tot "fufa" este.
gogu
15.10.2010 14:46
poate pentru tine, fiecare castiga o paine cum poate, tu cum o castigi? injurand pe net? inseamna ca esti mai "fufa" decat el.
pentru gogu
15.10.2010 15:44
Pe principiul vulpii care ne-ajungand la struguri zice ca sunt acri, asa faceti voi, daca sunteti inapti si ineficienti injurati pe cei care fac cate ceva. Nu conteaza ce face in particular doamna din Medias, activitatea ei este, la serviciu, foarte buna,
pentru toti incultii care s-au aberat pe-aici
15.10.2010 16:12
Si nu conteaza ca nu-l puteti inghiti pe directorul de la Astra, biblioteca arata excelent.... in rest, prostii pierd timp sa injure si desteptii isi vad de treaba.
si... pentru aceiasi inculti care se abereaza
15.10.2010 17:03
pentru 800 de lei impozabili...ma faceti sa rad ...sunteti niste fufe voi astia care aveti timp sa stati pe net ...hai la treaba acuma !
si toata ura asta
18.10.2010 12:31
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA