logo
Avrigul va fi reprezentat la Festivalul "Crăciunul la români” – Sfântu Gheorghe
Dan FRÂNCU
1239 vizualizari
Avrigul va fi reprezentat la Festivalul

Grupul de femei din Avrig ce frecventează “Şezătoarea din bibliotecă”, alături de Grupul Vocal “Camerata Vocalis”, se numără printre invitaţii ce vor participa la cea de-a 27 ediţie a Festivalului de colinde şi obiceiuri de iarnă “Crăciunul la români”, ce se desfăşoară zilele acestea la Sfântu Gheorghe.

Reprezentanţii Avrigului la prestigioasa manifestare dedicată sărbătorilor de iarnă răspund astfel invitaţiei lansată de Fundaţia “Mihai Viteazul" (organizatoarea principală a manifestării) şi vor prezenta un scurt recital de colinde tradiţionale avrigeneşti, şi nu numai, la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, vor participa la parada portului popular şi la spectacolul de gală organizat în cadrul festivalului, care va avea loc sâmbătă după amiază, începând cu ora 15, la Colegiul Național ''Mihai Viteazul' din Sfântu Gheorghe.

Şi pentru că avrigeanul Gheorghe Tatua fost, o bună bucată de vreme, prefect al judeţului Covasna, corul şi şezătoarea nu vor pleca de pe aceste meleaguri înainte de a răspunde invitaţiei de a colinda şi la Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna.

“Mulţumim organizatorilor pentru invitaţia cu care ne-au onorat, vom fi acolo reprezentând Avrigul”, menţionează bibliotecara Maria Grancea, membră a celor două grupuri din Avrig.

La ediţia din acest an a Festivalului “Crăciunul la români” – Sfântu Gheoarge participă, pe lângă numeroase ansambluri folclorice şi grupuri de colindători locale sau din judeţul gazdă, invitaţi din județele Argeș, Sibiu, Harghita și Prahova.

După prezenţa în judeţul Covasna, grupurile din Avrig vor putea fi admirate luni seara, 11 decembrie, pe scena Târgului de Crăciun din Mediaş.

comentarii
1 comentarii

da ei stie ungureste?ca in sepsi lb oficiala e maghiara?
adi 3
08.12.2017 20:19
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia