Tribuna
Avrig
Taxele şi impozitele locale nu se mai pot achita la casieria SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA
Dan FRÂNCU
1983 vizualizari
Taxele şi impozitele locale nu se mai pot achita la casieria SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA
În anul 2014, Consiliul Local Avrig a adoptat Hotărârea nr. 20 privind stabilirea unor măsuri pentru stimularea încasării impozitelor şi taxelor locale, act normativ prin care au fost stabilite locaţiile unde puteau fi plătite obligaţiile fiscale către bugetul local al oraşului. Ca urmare, aleşii locali de la acea vreme au decis ca, pe lângă casieria situată la sediul Primăriei Avrig, contribuabilii să-şi poată achita obligaţiile către oraş la casieria SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA (societate al cărei acţionar majoritar este Consiliul Local Avrig) şi la casieria înfiinţată în localitatea Mîrşa.

În ciuda faptului că la toate cele trei puncte de colectare se putea efectua întreaga gamă de operaţiuni de plată specifice administraţiilor publice locale, în timp s-a constatat că oamenii preferă a-şi achita obligaţiile fiscale la casieria de la sediul Primăriei, foarte puţini dintre contribuabili apelând la serviciile disponibile la casieria de la SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA. (Conform datelor prezentate într-un document de şeful Serviciului Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei oraşului Avrig, în perioada 1 ianuarie – 16 iulie 2019, la casieria de la sediul Primăriei au fost înregistrate 14.845 chitanţe – valoare totală de 2.875.432 lei, în vreme ce la celelalte două puncte de încasare s-au eliberat 3.490 chitanţe – valoare totală 347.071 lei.) În consecinţă, cu prilejul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local al oraşului Avrig a fost adoptată o hotărâre prin care s-a aprobat modificarea actului din anul 2014, casieria de la SC Gospodărire Orăşenească Avrig SA fiind eliminată din rândul locaţiilor unde pot fi plătite impozitele şi taxele locale. Casieria de la Mîrşa a rămas în funcţiune.
În cadrul şedinţei legislativului local avrigean, primarul Adrian Dumitru David a menţionat că măsura renunţării la punctul de colectare a impozitelor şi taxelor locale are la bază raţiuni economice şi de organizare a personalului din subordine, această acţiune urmând a fi completată de înfiinţarea celui de-al doilea ghişeu de colectare obligaţii fiscale, la sediul Primăriei Avrig, ghişeu ce va deveni operaţional, cel mai probabil, începând cu debutul anului viitor.
De asemenea, tot în cadrul acestei şedinţe, edilul şef avrigean a mai menţionat că locuitorii din satele Bradu, Săcădate şi Glâmboaca îşi vor putea plăti impozitele şi taxele locale ca şi până acum, la casierul Primăriei Avrig ce se prezintă periodic în acest scop, la punctele de colectare binecunoscute din cele trei sate.
Cei ce au de achitat diverse obligaţii către bugetul local al oraşului Avrig se pot folosi şi de aplicaţia existentă pe www.ghiseul.ro, un instrument modern, sigur şi foarte util.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA