logo
Avrig - Modernizarea străzii Nicolae Bălcescu începe în primăvară
Dan FRÂNCU
1536 vizualizari
Avrig - Modernizarea străzii Nicolae Bălcescu începe în primăvară
În primăvara acestui an, imediat ce condiţiile meteorologice vor fi favorabile, vor începe lucrările de execuţie a obiectivului "Modernizare strada Nicolae Bălcescu”, din Avrig. Contractul de lucrări pentru această nouă investiţie a oraşului Avrig a fost semnat încă de la sfârşitul anului trecut (28 decembrie), iar termenul de execuţie a fost stabilit la 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (în conformitate cu normativele tehnice şi prevederile legale).

Surse din cadrul Primăriei oraşului Avrig ne-au informat că investiţia pentru modernizarea acestei străzi presupune execuţia parţială a reţelei de alimentare cu apă potabilă (cu branşamentele lipsă), crearea unui drum cu lăţimea de şase metri (cu două benzi de circulaţie), execuţia unor locuri de parcare şi a trotuarelor, pe ambele părţi ale drumului. Lucrarea cuprinde şi crearea unor spaţii verzi, precum şi execuţia accesurilor în proprietăţi şi a racordurilor cu străzile laterale. Canalizarea pluvială va fi realizată printr-un şant (casiu), ce va fi executat pe centrul străzii, descărcarea apelor urmând a fi făcută în podeţele tubulare existente, care vor fi reamenajate şi reparate. (Prin adoptarea acestei soluţii, vor fi eliminate, pe distanţe lungi, şanţurile şi rigolele laterale, fapt care permite amenajarea unor spaţii verzi pe zonele adiacente carosabilului, între acesta şi trotuare.)

Strada Nicolae Bălcescu din Avrig, cu o lungime de 490 metri, asigură legătura între strada Bisericii şi străzile Tudor Vladimirescu şi Mihai Viteazu. Momentan, strada este neamenajată, balastată, cu multe gropi, denivelări şi şanţuri cauzate de intervenţiile efectuate la reţelele publice de utilităţi, motiv pentru care circulaţia auto şi pietonală se desfăşoară în condiţii destul de improprii, cu generarea unei mari cantităţi de praf. Lucrarea de modernizare a străzii va fi executată pe o suprafaţă totală de 4.200 mp.

În urma desfăşurării licitaţiei publice, execuţia obiectivului de investiţii “Modernizare strada Nicolae Bălcescu” a fost adjudecată la valoarea totală de 1.710.804,92 lei (inclusiv TVA), sursa de finanţare fiind bugetul local al oraşului Avrig.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia