Tribuna
Aurelian Suciu își lansează primul volum de poezii
Vasile ANTIPA
983 vizualizari
Aurelian Suciu își lansează primul volum de poezii

Aurelian Suciu, cunoscutul interpret al cântecului popular, își va lansa în 13 aprilie, la Muzeul Gazelor Naturale, volumul de poezii ,,Mi-e dor...". Acesta este un cunoscut interpret al cântecului popular, care și-a făcut debutul în televiziune cu melodia "Mult mă-ntreabă inima" (din repertoriul lui Alexandru Grozuţă), în cadrul emisiunii “Tezaur Folcloric” –concursul "Moștenitorii" la TVR, în anul 2002.

“Un an mai târziu, la radio România Actualități a debutat cu aceiași melodie. Datorită carierei și realizărilor sale, Aurelian Suciu s-a bucurat de aprecierile specialiştilor şi onorează cu fiecare apari’ie dragostea publicului. A câștigat în anul 2002 - Premiul I - "Strugurele de Aur" – Jidvei și a fost laureat al festivalului concurs "Moștenitorii" (Tezaur Folcloric) Sibiu. În anul 2003 a câștigat Marele Premiu - "Toamna buzoiană" de la Nehoiu, un an mai târziu fiind marele câștigător al concursului "Vară, vară, primăvară" din Sibiu.

În anul 2005, a câștigat marele premiu în cadrul concursului "Strugurele de Aur" – Jidvei. A participat la festivalul concurs "Drăgan Muntean" din Mamaia, unde a câștigat premiul special in memoriam, în anul 2006. A fost co-prezentator la serile de folclor de pe scena "Cerbului de Aur" Braşov, transmise în direct de TVR și TVR Internațional, în anul 2008.

Este colaborator al Ansamblului Jidvei România și al Ansamblului “Ardealul” Sibiu. În anul 2010 a înregistrat albumului "Mă întorn în sat cu dor", editat în 2012 la Libris Braşov, şi promovat în martie 2013 la Târgul de Carte şi Muzică”, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Gazelor Mediaș.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia