logo
Atmosfera Primului Război Mondial, reprodusă, la Muzeul ASTRA
Liuba STARII
746 vizualizari
Atmosfera Primului Război Mondial, reprodusă, la Muzeul ASTRA
Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va găzdui, în weekend, un eveniment cultural, numit sugestiv ”Satul din spatele frontului”. Zece membri ai unor asociaţii de reconstituiri istorice vor reproduce în muzeu atmosfera satului românesc şi a frontului din timpul Primului Război Mondial, cu elemente de recuzită specifice perioadei respective.

Evenimentul va debuta azi, 22 iunie, la ora 18, cu reconstituirea cavaleriei din Primul Război Mondial, în zona Gospodăriilor din Sectorul Lemn, Etno Tehno Parc  şi Aleea Pivelor. Sâmbătă, 23 iunie, între orele 10-18, se vor desfăşura reconstituiri pe tema realizării tranşeelor, bivuacurilor, gropilor individuale de tragere, pe zona Sectorului  Lemn, gospodăriile Nereju şi Obârşa. În continuare, vor fi demonstrate acţiuni de cazarmare şi acţiuni de luptă cu Regimentul 4 Roşiori ”Regina Maria” al Armatei Române, în Primul Război Mondial, în zona Gospodăriilor Nereju, Obârşa, Câmpulung, Călineşti Berbeşti, Gura Râului. La final, participanţii vor fi răsplătiţi cu mâncare de front, fiind vorba despre ateliere culinare reconstituiri de hrană din Primul Război  Mondial, în zona de interacţiune  din Gospodăria Poiana Perişani.

Duminică, 24 iunie, între orele 10 -18, programul evenimentului rămâne neschimbat, cuprinzând aceleaşi activităţi. De asemenea, vizitatorii vor urmări reconstituiri ale evenimentelor din Primul Război Mondial şi vor degusta mâncarea de front.

”Ţăranul-soldat a fost cel care a sacrificat totul, nu doar pe front, ci şi în afara lui. În cadrul acestui program, el va fi recompensat de către moştenitorii ASTREI prin evenimente şi acţiuni culturale. Scenariile de reconstituire şi atelierele ce se vor desfăşura în acest weekend, vor aduce în prim-plan secvenţe de pregătire a confruntărilor pe câmpul de luptă, incursiuni ale cavaleriei, momente de repaus şi hrană la bucătăria de campanie. De asemenea, vor fi organizate şi ateliere de reparare a efectelor şi echipamentelor cu rol de aprovizionare a trupelor. Marele Război se va regăsi şi în secvenţele de pregătire a gospodăriilor aflate pe linia frontului şi va ilustra modul în care a fost organizat interiorul unei gospodării cu încartiruire de trupe”, spune Lucian Robu, muzeograf al Muzeului ASTRA.

Animaţiile culturale sunt organizate de Muzeul ASTRA, în colaborare cu Academia Forţelor Terestre din Sibiu şi Asociaţia ”Castrum Novis”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia