Tribuna
Atelier de învăţare prin joc şi explorare, la şcoala din Săcădate
Atelier de învăţare prin joc şi explorare, la şcoala din Săcădate

La aproximativ o lună de zile de la încheierea fazei-pilot a proiectului "Play - Explore - Learn", tot mai multe instituţii de învăţământ (ciclul primar), în mod deosebit din zona de sud a judeţului, anunţă implementarea experimentală în procesul educaţional a diverse activităţi menite să sporească interesul copiilor mici de a învăţa lucruri noi prin intermediul jocului şi al experimentelor distractive.
O asemenea acţiune, un atelier de învăţare şi explorare, s-a consumat recent la structura Săcădate a Şcolii Gimnaziale Avrig, cu implicarea elevilor clasei a II-a B de la Şcoala Gimnazială "Nicolae Iorga" Sibiu, coordonaţi de prof. înv. primar, Dorina Călin, şi a elevilor din localitate (clasa a II-a), coordonaţi de prof. înv. primar Simona Menning.
"Am dorit să valorificăm o idee deosebită, dobândită ca urmare a participării la proiectul PEL ("Play - Explore - Learn"), iniţiat de d-na Nora Scarlet Ritter, având drept parteneri Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Universitatea "Alice Salomon" Hochschule Berlin şi firmele Hape şi Beleduc. Copiii au avut posibilitatea să socializeze, să coopereze, să creeze, să exploreze şi să înveţe. A fost o zi deosebită, valorificată la maxim, în care am avut şi ocazia să facem cunoştinţă cu tradiţia rurală, printr-o vizită la Muzeul Asociaţiei "Vatra-Satului-Săcădate", intermediată de preşedinta acestei asociaţii, Anca Groza", ne-au informat responsabilii structurii şcolare din Săcădate. (D.F.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia