logo
FITS
Astrid Fodor şi Virgil Popa – viceprimarii Sibiului
Astrid Fodor şi Virgil Popa – viceprimarii Sibiului
Pentru prima dată în istoria recentă a Sibiului, o doamnă va ocupa scaunul de viceprimar. Astrid Fodor a fost susţinută de 18 din cei 22 de consilieri locali validaţi ieri. Cu acelaşi număr de voturi, aleşii Sibiului au decis ca Virgil Popa – PNL să îşi continue munca la Primărie. Constantin Trihenea, propunerea PD–L pentru postul de viceprimar nu a reuşit să strângă decât votul colegilor de partid.

Strădania PD-L Sibiu de a convinge că votul sibienilor impune un viceprimar democrat-liberal nu a avut succes. Doar colegii de partid l-au susţinut pe Constantin Trihenea, astfel că Astrid Fodor şi Virgil Popa au devenit, de ieri, cei doi viceprimari ai Sibiului.
Reprezentanta FDGR a primit 18 din cele 22 de voturi validate, devenind astfel prima doamnă viceprimar a Sibiului. "Deciziile pe care le voi lua vor fi benefice pentru toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt bărbaţi sau femei", a promis Fodor. Ea este convinsă că va colabora bine atât cu primarul Klaus Johannis, cât şi cu colegul Popa de la PNL, pentru că "există un respect reciproc". Astrid Fodor are 55 de ani, este economistă şi a ocupat postul de director economic al Consistoriului Evanghelic din Sibiu. Mamă a doi băieţi care au terminat studiile superioare, Fodor este văduvă de şapte ani.
Aşa cum şi-a exprimat dorinţa şi înainte de şedinţa de ieri, Virgil Popa şi-a păstrat scaunul de viceprimar. Liberalul este de profesie inginer, este căsătorit cu un medic şi recunoscut ca un prosper om de afaceri. "Eu mi-am dorit să rămân la Primărie şi am sperat să rămân. Decizia de continuare a aparţinut consilierilor locali, care probabil au considerat că merit în continuare să fiu viceprimar", a declarat Popa, care nu a dorit să comenteze decizia liderului PNL, Eugen Mitea de a se mulţumi cu un simplu loc în Consiliul Local. Viceprimarul este convins că va lucra bine cu Astrid Fodor pe care o cunoaşte şi pe care o apreciază. Deşi încă nu s-a stabilit, Popa speră să îşi păstreze aceleaşi atribuţii pe care le-a avut şi înainte de alegeri.

Al treilea mandat

Primarul reales al Sibiului a depus jurământul de a reprezenta sibienii şi de a decide doar spre binele lor şi al oraşului. Adjudecându-şi cel de-al treilea mandat, Johannis nu s-a pierdut cu firea când un mobil a început să sune exact la rostirea promisiunii. Vădit deranjat de soneria telefonului, Klaus Johannis şi-a citit jurământul, după care a semnat documentul prin care şi-a luat încă o dată angajamentul de primar în faţa sibienilor. "În ce mă priveşte, voi face tot ce pot pentru a face din Sibiu un oraş mai prosper şi mai frumos", a spus el. Johannis i-a felicitat pe toţi consilierii şi le-a amintit de marea responsabilitate pe care şi-au asumat-o. "Pentru Sibiu, Consiliul Local constituie entitatea cea mai importantă din punct de vedere politic. Aici se iau hotărârile care schimbă Sibiul", s-a adresat edilul-şef noii echipe de consilieri locali.
La finalul şedinţei, primarul a dorit să le mulţumească celor cu care a colaborat în ultimul mandat şi a făcut un mic cadou fostului viceprimar Eugen Ciorugă. "Această medalie sper să îi amintească domnului Ciorugă de anii petrecuţi la Primărie. Medalia are pe o parte imaginea Primăriei Sibiu şi pe cealaltă, stema Sibiului", a spus Johannis.

Susţinuţi de Guvern şi judeţ

Prefectul Ilie Mitea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch au ţinut să fie prezenţi la şedinţa de validare a Consiliului Local. Cei doi i-au felicitat pe toţi consilierii şi au rămas până la final pentru a ciocni un pahar de şampanie cu aceştia. "Sibiul este un oraş căutat, apreciat şi râvnit, un oraş unde se vede buna gospodărire. Mereu mă laud cu Sibiul", le-a spus Mitea consilierilor. Mai rezervat din fire, şeful Consiliului Judeţean a ţinut să-i asigure pe consilierii locali că programele comune vor continua şi că acestea vor avea drept scop prosperitatea oraşului şi judeţului, în aceeaşi măsură.


Aleşii sibienilor


Din cei 23 de noi aleşi al Sibiului, la întâlnirea de ieri au participat 22. Absentă a fost reprezentanta FDGR, Bianke Marion Grecu.
Iată componenţa Consiliului Local Sibiu pe comisii de specialitate:
Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului: Fodor Astrid Cora (FDGR) - preşedinte, Birk Ecaterina (FDGR) - secretar, Nowak Gertraud Elisabeta (FDGR), Mitea Eugen (PNL), Brunchea Mariana Gabriela (PD-L).
Comisia pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor: Mathes Helmut Karl (FDGR) - preşedinte, Fleischer Helge Dirk (FDGR) - secretar, Pavel Anita (FDGR), Popa Gheorghe (PSD), Trihenea Constantin (PD-L).
Comisia de comerţ şi servicii publice: Hermann Gerold (FDGR)- preşedinte, Wagner Raimar (FDGR)- secretar, Luca Ioan Ovidiu (PD-L).
Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură: Klein Hans (FDGR)- preşedinte, Ziegler Winfried Olaf (FDGR) - secretar, Leopold Gerhard Csongor (FDGR), Popa Virgil (PNL), Cotârlă Liviu (PSD).
Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportive, de agrement şi tineret: Fritzmann Mariana Susana (FDGR) - preşedinte, Ionescu - Liehn Rose Marie (FDGR) - secretar, Sârbu Ioan (PSD), Sava Livia (PD-L), Grecu Bianke Marion (FDGR).
O comisie aparte este cea socială, formată de Fritzmann Mariana Susana - preşedinte, Fleischer Helge Dirk - secretar, Fodor Astrid, Cora Birk Ecaterina şi Cotârlă Liviu.


Prima şedinţă de lucru a noului Consiliu Local va avea loc săptămâna viitoare, astfel că, începând de luni, comisiile de lucru se vor întâlni pentru a dezbate primele propuneri de decizii locale din acest mandat.
 


comentarii
1 comentarii

Succes domului primar Johannis!
si echipei alese
Sper ca si cartierulTerezian si amenajarea raului Cibin sa fie in atentia dumneavoastra.
La munca!Succes!
micutza
20.06.2008 08:26
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia