Tribuna
PNL
Ascoația Fran Mediensis și Liceul "Axente Sever” Mediaș l-au evocat pe Generalul Berthelot
Vasile ANTIPA
1167 vizualizari
Ascoația Fran Mediensis și Liceul

Sâmbătă, 7 decembrie, s-au împlinit 158 de ani de la nașterea generalului francez Henri Mathias Berthelot, general care a jucat un rol important în viața românilor din timpul Primului Război Mondial, în Marea Unire și apoi la tratativele de la Versailles.

Cu această ocazie, Asociația Fran - Mediensis in parteneriat cu Liceul Teoretic “Axente Sever” a organizat o dezbatere dedicată generalului francez și rolului său special în realizarea României Mari.

La dezbatere au participat elevi din clasele a X-a și a XI-a de la unitatea medieșeană de învățământ, alături de profesorii Florentina Luca și Constantin Schiau. Acesta din urmă a realizat o sinteză a principalelor evenimente militare și a contextului istoric și geopolitic în care și-a desfășurat generalul Berthelot misiunea in timpul Primului Război Mondial.

Ulterior elevii au urmărit câteva filmulețe cu imagini de arhivă dedicate generalului francez și momentului formării României Mari. Istoria modernă a României a fost profund marcată de acest erou francez din Primul Război Mondial, generalul Henri Mathias Berthelot. Este vorba de un comandant genial, care a iubit nespus România și care este considerat și azi drept un simbol al prieteniei care unește Franța și România.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA