logo
FITS
Arpaşu de Jos: terenul de sport multifuncţional, inaugurat!
Arpaşu de Jos: terenul de sport multifuncţional, inaugurat!
Primul teren de sport multifuncţional sintetic amenajat în zona de sud a judeţului Sibiu este, de la sfârşitul săptămânii trecute, pregătit pentru găzduirea oricăror activităţi specifice.

Construit în curtea din spatele Şcolii Gimnaziale “Viorel Cucu Paltin” din Arpaşu de Jos, noul teren destinat găzduirii activităţilor sportive va putea fi folosit atât de elevii din localitate, cât şi de alţi doritori. Festivitatea inaugurării oficiale a terenului a fost organizată în cadrul activităţilor desfăşurate la instituţia de învăţământ din Arpaşu de Jos, cu prilejul Zilei Internaţionale a Educaţiei, sărbătorită la 5 octombrie.

Panglica inaugurală a terenului a fost tăiată de primarul comunei Arpaşu de Jos, Constantin Văcariu, şi directorul Şcolii Gimnaziale “Viorel Cucu Paltin” Arpaşu de Jos, prof. Violeta Hortensia Solomon, în prezenţa elevilor şi cadrelor didactice din şcoală, reprezentanţilor Primăriei şi Consiliului Local Arpaşu de Jos şi a invitaţilor (elevi şi cadre didactice) de la şcolile gimnaziale din Porumbacu de Jos, Scoreiu, Cîrţişoara, Arpaşu de Sus şi Liceul Teoretic “Constantin Noica” Sibiu.

Imediat după inaugurare, terenul multifuncţional a şi găzduit prima activitate sportivă, echipele de mici fotbalişti de la instituţiile de învăţământ reprezentate la festivitate fiind provocate să participe la Cupa “Paltin”. După desfăşurarea mai multor partide, cu faze spectaculoase şi deosebit de apreciate de public, trofeul competiţiei a revenit echipei de la şcoala gazdă. Cupe şi diplome au primit şi celelalte echipe participante.

 Terenul de sport multifuncţional sintetic de la Arpaşu de Jos a fost prezentat localnicilor în luna august, cu prilejul desfăşurării ediţiei 2018 a “Zilelor Arpaşului”. La acea dată, în programul sărbătorii a fost cuprinsă şi o competiţie de mini fotbal, în cadrul căreia echipa comunei s-a întrecut cu echipe de amatori din mai multe localităţi învecinate.

Noul teren de sport din Arpaşu de Jos a fost realizat datorită unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, depus prin intermediul Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală “Ţara Oltului”. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 85.000 euro. Terenul poate găzdui competiţii de mini fotbal, handbal, volei, baschet, tenis de câmp etc şi reprezintă unicul obiectiv de acest fel din regiune. Terenul este dotat cu instalaţie de nocturnă, alimentată prin panouri solare.

Primarul comunei Arpaşu de Jos, Constantin Văcariu, ne-a informat că, pentru moment, pe acest teren se vor putea desfăşura orele de educaţie fizică şi sport ale elevilor de la şcoala din localitate, precum şi alte activităţi ale şcolii, sub îndrumarea cadrelor didactice. În perioada următoare, Consiliul Local Arpaşu de Jos va aproba un regulament de folosire a terenului, astfel că se vor menţiona condiţiile ce trebuie îndeplinite ca şi alţi doritori să aibă acces pe această bază.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia