Tribuna
Aprovizionarea pentru Paşti se face la Festivalul "Ţara Oltului în produse şi tradiţii”, în Bradu
Dan FRÂNCU
568 vizualizari
Aprovizionarea pentru Paşti se face la Festivalul
Duminică, 21 aprilie, începând cu ora 10, păşunea situată la intrarea în satul Bradu, pe partea dreaptă a DN 1 (direcţia de mers Braşov – Sibiu), va găzdui cea de-a treia ediţie de primăvară a Festivalului "Ţara Oltului în produse şi tradiţii”. Manifestarea este organizată de Primăria şi Consiliul Local Avrig, în colaborare cu "Asociaţia Crescătorilor de Animale Avrig”, finanţarea acesteia fiind asigurată, în principal, de la bugetul local al oraşului. Acţiunea este inclusă în Agenda Evenimentelor Cultural – Sportive a Avrigului.

 

Aşadar, cei dornici să întâlnească oamenii frumoşi ai Ţării Oltului şi să guste din produsele acestora (preparate după reţete autentice, cu ingrediente din propriile gospodării), cei ce sunt interesaţi de a-şi achiziţiona diverse preparate ori lucruri de uz gospodăresc, pentru acasă şi pentru cei dragi, dar şi de a “lua pulsul” vieţii simple trăită de oamenii locului, nu trebuie să piardă acest festival. Vor participa gospodari din multe localităţi ale Ţării Oltului (producători tradiţionali – crescători de animale sau agricultori, colecţionari, meşteri populari etc), dar şi oaspeţi din alte judeţe ale ţării.

Cum este şi normal pentru manifestări câmpeneşti de acest fel, de la “Ţara Oltului în produse şi tradiţii” nu va lipsi programul folcloric de calitate, pe scena special amenajată urmând a evolua ansambluri de cântece şi dansuri precum şi solişti vocali sau instrumentişti.

Festivalul de la Bradu are ca scop, în mod deosebit, promovarea produselor şi tradiţiilor din zonă, dar şi scurtarea lanţului trasabilităţii de la producător la consumator, prin crearea unor legături directe între aceştia. “Dincolo de aspectul cultural al evenimentului, se conturează un obiectiv economic clar, prin sprijinul pe care acţiunea îl dă producătorilor în realizarea şi fidelizarea unei categorii de clienţi, cât şi în promovarea produselor”, s-a menţionat în documentaţia de finanţare a festivalului, supusă spre aprobare legislativului local avrigean.

“Dacă vă e dor de gustul preparatelor din satele noastre, de plăcintele bunicii sau de pâinea rumenită pe vatra cuptorului tradiţional, dacă vreţi să vă faceţi aprovizionarea pentru Paşte cu produse preparate după reţetele de familie, cu gust autentic şi fără aditivi, dacă obişnuiţi să faceţi cadouri din obiecte şi produse artizanale, dacă vă plac cântecul şi jocul dar şi mâncarea gătită la ceaun deasupra unui foc de lemne, sau dacă vreţi, pur şi simplu, să petreceţi o zi altfel, vă aşteptăm la festival. Veţi găsi aici oamenii şi produsele lor, veţi simţi comunităţile prin gusturi, arome, culori, veţi avea ocazia să vă "alegeţi" producătorul care să vă asigure furnizarea unor produse gustoase şi, în mod sigur, veţi dori să reveniţi şi la ediţiile următoare, cu dor de produsele gustate”, se menţionează în invitaţia publică lansată de organizatorii festivalului.

Am mai aflat că, la fel ca şi la ediţiile anterioare, organizatorii vor premia comunitatea locală cea mai bine reprezentată.

Pentru acoperirea cheltuielilor organizatorice, Consiliul Local Avrig a aprobat alocarea sumei de 5.000 lei, din bugetul local al oraşului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia