logo
Aparat de ultimă generaţie pentru tratarea varicelor
Alexandra CHEŞCU
8053 vizualizari
Aparat de ultimă generaţie pentru tratarea varicelor

Sibienii şi nu numai ei au acum posibilitatea de a-şi trata varicele într-un mod simplu, performant şi modern cu ajutorul aparatului de ultimă generaţie, aflat la clinica Medclinic de pe strada Dr. Stâncă, nr. 8A. "Este vorba despre un aparat Dornier, care este în fapt un laser cu diodă, ce poate fi folosit atât endovenos, cât şi transcutan" a spus medicul specialist chirurg, Bogdan Bărbulescu. El a ţinut să sublinieze importanţa deosebită a aparatului pentru oraşul nostru, pentru că de acum pacienţii nu mai sunt nevoiţi să "migreze spre alte centre universitare, având posibilitatea să-şi rezolve problemele legate de varice şi în Sibiu".

Tratamentul varicelor fără durere

Până acum, la nivelul ţării noastre au existat doar două astfel de aparate, al treilea aflându-se la Sibiu de aproximativ o lună, oferindu-le pacienţilor posibilitatea de a se trata cu costuri mai mici, aproape de casă, sigur, rapid şi fără durere. "Intervenţia constă într-o singură şedinţă care durează aproximativ 30 de minute. Se face o anestezie locală, pacientul reluându-şi activitatea cotidiană imediat după aceea. Pe lângă efectul standard al laserului aparatul mai are avantajul că beneficiază de un senzor care anulează practic, riscul perforării venei în timpul tratamentului " a mai spus medicul Bogdan Bărbulescu. Mai mult, siguranţa intervenţiei este oferită de supravegherea Eco-Doppler, care este un ecograf specializat pe examinarea vasculară în timpul procedurii chirurgicale.
Specialistul Bogdan Bărbulescu a ţinut să sublinieze că, prin achiziţionarea de către Medclinic a aparatului Dornier, este acoperită acum toată gama de tratamente a varicelor, începând cu "laserul transcutan, care tratează venectaziile, până la o anumită dimensiune, continuând cu scleroterapia şi cu flebectomiile seriate." Totodată, laserul endovenos asigură tratamentul varicelor mari.

Tratamentul ambulatoriu al hemoroizilor

Potrivit medicului Bogdan Bărbulescu, în cadrul clinicii sibienii îşi pot trata şi problemele hemoroidale, "tot printr-o metodă ambulatorie care constă în ligaturi elastice seriate, dublate de fotocoagulare cu infraroşu".
În consecinţă Clinica Medclinic, prin aparatele şi metodele de ultimă generaţie le oferă sibienilor posibilitatea de a-şi trata varicele şi hemoroizii într-un mod puţin sau deloc invaziv. (P)

* Programările se fac la numerele de telefon: 0771.48.23.04 sau 0740.04.16.33.

comentarii
9 comentarii

cat costa un tratament pentru varice
Gabriela
30.09.2009 13:55
cat costa sa faci un eco doppler pentru troboflebita profunda?va multumesc.
maria
11.11.2009 21:45
edeme linfatice se trateaza.cit costa?
bota ioan
12.11.2009 20:16
se primesc pacienti din alte judete
ildico
15.11.2009 01:09
cat ar costa un tratament pentru varige eu am vene mici si de-alea mari e cred de gradu 3 ma-r interesa si o operatie cu laser
oprea dolar marian
07.01.2010 02:11
ai aflat pretul pentru aceasta operatie varicoasa?
as fi interesata si eu sa stiu pentru ca sunt in aceasi situatie.Multumedc .acv10@clicknet.ro
van maria
11.01.2010 11:26
as dori sa stiu pretul operatiei cu laser la ambele picioare
vaduva adriana
25.08.2010 19:18
pretul operatiei la ambele picioare
cristina
16.11.2010 11:23
as vrea si eu sa stiu cat m ar costa o ecografie doppler si operatia la un singur picior am o vene mai groasa in spatele genunghiului.
georgiana
10.02.2012 22:39
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia