Tribuna
Ambasadorul Germaniei va participa la un simpozion, în Mediaș
Vasile ANTIPA
603 vizualizari
Ambasadorul Germaniei va participa la un simpozion, în Mediaș

Ambasadorul Germaniei în România va ajunge peste câteva zile la Mediaș pentru a participa la un eveniment cultural important în viața comunității germane. Sala Festivă a Liceului Teoretic "Stephan Ludwig Roth" va găzdui sâmbătă, 19 ianuarie 2019, simpozionul "Hotărârea de Adeziune a Sașilor cu România la 100 de ani", manifestare organizată de către Forumul Democrat al Germanilor din România și Fundația Hanns Seidel.

Manifestarea debutează la ora 10 cu cuvintele de salut ale președintelui Forumului Democrat al Germanilor din România, Paul-Jürgen Porr și Daniel Seiberling, reprezentantul Fundației Hanns Seidel în România.

La eveniment va fi prezent și ambasadorul Germaniei în România, Excelența Sa Cord Meier-Klodt. În cadrul evenimentului vor fi prezentate diferite comunicări semnate de profesorul Helmuth Knall-"Mediașul în perioada Marii Uniri", Dr. Alexandru Nicolaescu-"Imaginea sașilor în presa românescă între 1914-1919" și Konrad Gündisch-"Sașii în Primul Război Mondial, Declarația de la Alba Iulia și Declarația de la Mediaș", Rudolf Gräf-"Șvabii din Banat și Germanii din Banatul Montan și Unirea din 1918", Vasile Ciobanu-"Însemnătatea și ecoul Declarației de la Mediaș" și Thomas Șindilariu-"Prețul plătit de sași pentru rațiunea politică".

Manifestarea cuprinde și prezentarea a două volume. Este vorba despre "Loyalitätswechsel und institutioneller Neuanfang. Die regionalen deutschen Minderheiten in Rumänien 1918-1928",realizat de Rudolf Gräf și Daniela Stanciu și "Mediașul și Marea Unire", realizat de profesorii Vasile Mărculeț și Helmuth Knall.

Manifestarea se va încheia cu prezentarea proiectului "Etnicii germani. 100 destine în secolul românesc", realizat de Fundația Michael Schmidt.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

targul de cariere

classic junior festival

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia