Tribuna
Alergători din China, Olanda şi Germania, la Semimaraton
Ana Maria MĂTUŞOIU
1229 vizualizari
Alergători din China, Olanda şi Germania, la Semimaraton
Nu mai puţin de 2.500 de alergători şi peste 1.000 de susţinători au împânzit Piaţa Mare din Sibiu, sâmbătă, 28 mai, la cea de-a cincea ediţie a Semimaratonului Sibiu. Printr-o mobilizare exemplară, peste 340.000 de lei s-au strâns pentru cele 21 de proiecte sociale, depăşind obiectivul general de strângere de fonduri propus de organizaţiile ne-guvernamentale. Susţinerile continuă până pe 1 iulie.

Sâmbătă, alergătorii au avut parte de momente muzicale neaşteptate: grupuri de saxofonişti şi muzicieni i-au întâmpinat din loc în loc cu muzică live, iar sute de voluntari mobilizaţi de-a lungul traseului i-au încurajat continuu. „Felicitări, dragi organizatori! Munca şi pasiunea voastră au adus în comunitatea sibiană cel mai reuşit eveniment sportiv, care devine un eveniment de sport de masă. Anul acesta punctele de refresh muzical au fost geniale!”, a spus Adela Ana Stoian, alergătoare.
Participanţii de la Semimaraton 2016 au venit din toate colţurile ţării, şi chiar de dincolo de graniţe, alergători din Olanda, Germania şi China luând parte la competiţia sportivă de la Sibiu. Câştigătorul marelui premiu de Semimaraton, Liviu Croitoru, cu un timp de 1h 17 min pentru cursa de 21 de km, vine din Republica Moldova şi a declarat că e un energic susţinător al curselor sportive filantropice de pretutindeni şi a încurajat cât mai multă lume să participe la astfel de evenimente. Semimaraton Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv de strângere de fonduri din România. Evenimentul este organizat de Fundaţia Comunitară Sibiu, alături de partenerii Visma Software România, Takata şi Prolanguage şi este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunităţii.
Reuşita acestei ediţii aduce o provocare nouă pentru evenimentul de anul viitor: Semimaratonul se va transforma în Maraton Sibiu.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia