logo
FITS
Agnita. Ora Pământului, sărbătorită de elevii Colegiului Tehnic
I. BÂRSAN
953 vizualizari
Agnita. Ora Pământului, sărbătorită de elevii Colegiului Tehnic

Elevii Colegiului “A.T. Laurian” din Agnita au ţinut să se conecteze şi ei la iniţiativa de protejare a mediului şi, alături de milioane de oameni, să aducă un omagiu planetei pe care trăim, participând activ la evenimentul internaţional "Ora Pământului", organizat în ultima sâmbătă a lunii martie.
De la ora 20.30 până la 21.30 curtea şcolii  a fost plină de elevii care au dat glas dorinţei lor pentru o atmosferă mai curată, pentru mai puţină poluare, pentru mai multă bucurie.  În clădire şi în curte au fost stinse toate becurile şi la lumina lumănărilor cu care au marcat evenimentul cu inscripţia, CORUL COLEGIULUI TEHNIC AGNITA CANTUS MUNDI şi cifra 60,  reprezentând timpul de omagiu, peste o sută de elevi au cântat bucurându-se de participarea lor la această iniţiativă.
După momentul solemn în care au intonat imnul "Deşteaptă-te, române", marele cor al copiilor a dat glas bucuriei cântând,  "Slavă ţie, stea curată/ Voie bună pe pământ", imnul Europei cu versurile lui Friedrich Schiller şi muzica lui Beethoven. A urmat apoi "Vine vine primăvara" şi alte cântece îndăgite, din repertoriul copiilor şi al tinerilor.
"Ora Pământului", sărbătorită la Agnita, s-a încheiat cu lansarea de lampioane care s-au ridicat spre strălucirea stelelor, dând  lumină oraşului şi bucurie celor care au participat la acest frumos eveniment.
Pentru organizarea acestuia  merită felicitări profesoara Elena Andrei,  colegii ei şi părinţii care au ajutat-o la realizarea lui. Poate în anul următor se va implica şi administraţia oraşului la organizarea acestui eveniment menit să cultive grija şi dragostea pe care le merită planeta noastră.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia