Tribuna
Adrian Creţu - noul preşedinte al A.A.P. România
Ioan VIDRIGHIN
4909 vizualizari
Adrian Creţu - noul preşedinte al A.A.P. România

Adrian Creţu (foto) s-a născut la 2 iunie 1970 în Sibiu. A absolvit Liceul de Matematică-Fizică "Gheorghe Lazăr" Sibiu, în anul 1989. Este absolvent al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov, promoţia 1995. În primii doi ani a lucrat ca profesor de silvicultură la Liceul "Avram Iancu" din Sibiu. Apoi a îndeplinit mai multe funcţii în cadrul Direcţiei Silvice Sibiu, respectiv: şef de district şi inginer fond forestier la Ocolul Silvic Tălmaciu (1996-1999); inginer fond forestier la Ocolul Silvic Valea Sadului (1999-2001); director tehnic al Direcţiei Silvice Sibiu (2001-2003); şef Ocol Silvic Miercurea Sibiului (2003-2009).

Din 2009 până în prezent este şeful Ocolului Silvic Răşinari R.A. Din iulie 2010 are şi funcţia de administrator al Sitului Natura 2000 Munţii Făgăraş şi Piemontul Făgăraş, împreună cu Ocolul Silvic "Izvorul Florii" Avrig.

Din 27 septembrie 2017 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Păduri din România (A.A.P.).

Adrian Creţu este coautor al volumului "Aurul Verde al Sibiului". A avut o bursă de perfecţionare "Tempus" pe probleme silvice în Anglia şi Irlanda (1993). A iniţiat proiecte internaţionale cu silvicultori din Rheinland - Pfalz şi Baden-Wuttenberg din Germania pe probleme de doborâturi de vânt în pădurile răşinoase (1994-2001). A participat cu lucrări proprii la simpozioane internaţionale pe teme de legislaţie sau politică forestieră în Germania (2007-2008). Este căsătorit cu Ioana Creţu, profesor universitar la ULBS şi au împreună un băiat Luca Creţu, în vârstă de 13 ani.

- Ştiu că Asociaţia Administratorilor de Păduri din România este o organizaţie de utilitate publică, care a luat fiinţă în anul 2004. La conducerea ei, au fost întotdeauna silvicultori sibieni. Ce vă propuneţi în noua funcţie?

- Asociaţia Administratorilor de Păduri din România cuprinde în prezent 104 Ocoale Silvice de Regim şi administrează peste 1,5 milioane hectare fond forestier în toată ţara. Chiar a doua zi după alegerea în funcţia de preşedinte împreună cu Comitetul Director am lansat proiectul multianual "Pădurea de mâine" care răspunde unei nevoi urgente de reîmpădurire a suprafeţelor de fond forestier aflate în proprietatea privată sau a administraţiilor locale. Proiectul se derulează din 2017 până în 2024, timp în care vom planta peste un milion de arbori şi vom asigura lucrările de completare cu puieţi de îngrijire. Holzindustrie Schweighofer este partener cu noi în acest proiect, asigurând finanţarea, managementul proiectului şi voluntarii pentru acţiune. De asemenea, ne dorim să promovăm acele activităţi care să conducă la crearea unui cadru juridic şi instituţional modern pentru administrarea pădurilor şi gestionarea ariilor naturale protejate, conservarea naturii prin proiecte care aduc beneficii reale mediului înconjurător, precum şi iniţierea de parteneriate internaţionale cu organismele de profil.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA