logo
A 33-a slujbă arhierească la Biserica din Grui
A 33-a slujbă arhierească la Biserica din Grui

Vreme superbă, ca-n poveştile copilăriei, cu omăt până la brâul copiilor şi frig pătrunzător, sâmbătă, 7 ianuarie 2017, la Sălişte, capitala Mărginimii. Zeci de localnici, dar şi numeroşi oaspeţi au ţinut să fie prezenţi la frumoasa Biserică din Grui care şi-a sărbătorit hramul pentru a 33-a oară.
Prin bunătatea şi aprobarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în fruntea soborului de preoţi s-a aflat Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanu, episcopul Arhiepiscopiei Sibiului, care a rostit un apreciat cuvânt de învăţătură, urmat fiind de părintele protopop Petre Damian şi de Nicolae Bădilă, preotul paroh.
Alături de aceştia, s-au aflat şi protopopul de Sălişte, Ioan Ciocan şi preotul Claudiu Tesa.
Să ne amintim că, în anii precedenţi, la sărbătoarea de hram de la Biserica din Grui participau şi distinşi profesori de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu, în frunte cu prof. univ. dr. Vasile Mihoc.
Să nădăjduim că bunul Dumnezeu ne va ajuta să continuăm şi în anii viitori aceste frumoase slujbe arhiereşti de la Catedrala Mică de la poalele pădurii de foioase, această bijuterie dumnezeiască din Mărginimea Sibiului.
Tot cu acest prilej s-a oficiat slujba de parastas şi de pomenire a ctitorilor Dumitru Oprea şi Stana Cândea (1700-1748)
Ioan MEŢIUcomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia