logo
20 de tone de dovlecei cu pesticide erau gata-gata să ajungă în mâncarea noastră!
20 de tone de dovlecei cu pesticide erau gata-gata să ajungă în mâncarea noastră!
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au confiscat, săptămâna trecută, aproape 20 de tone de dovlecei, proveniţi din Turcia, aflaţi într-un depozit din judeţul Ilfov.

"Cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.

Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşire a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M*. Conform procedurilor, întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum", spune comunicatul ANSVSA.

 

Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecţie la frontieră şi în punctele finale de import, vizează determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import. Metalaxilul este o substanţă folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe. Are, în general, o toxicitate scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi şi piele.

 

(foto: pixabay.com)

comentarii
1 comentarii

Cine stie cate sute de tone de otravuri ajung zilnic pe masa noastra. Asta e doar un episod.
Maigret
17.04.2018 09:25
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia