logo
20 de profesori străini vizitează Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Sibiu
Ana Maria MĂTUŞOIU
1052 vizualizari
20 de profesori străini vizitează Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Sibiu
Douăzeci de profesori din cinci ţări europene au vizitat Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 din Sibiu, în cadrul proiectului Erasmus+KA2 „Artemotion express in Europe” - „Exprimarea emoţiilor prin artă în Europa”. Profesorii au venit luni la Sibiu şi vor sta aici până vineri, 14 octombrie.

Cei 20 de profesori lucrează în şcoli speciale din Grecia, Polonia, Spania, Germania şi Slovenia şi au venit la Sibiu cu scopul de a se familiariza cu sistemul de învăţământ special din România. Pe parcursul vizitei la Sibiu, cei 20 de profesori au participat la mai multe activităţi de formare organizate de cadrele didactice de la CSEI nr.1 Sibiu: lecţii demonstrative cu elevi cu cerinţe educative speciale pe tema dezvoltării inteligenţei emoţionale, workshop-uri de dans, de art-terapie, prezentarea unor metode interactive şi creative de învăţare utilizate de profesorii români, dar şi familiarizarea cu istoria oraşului, cu tradiţiile şi cultura judeţului Sibiu şi a ţării noastre.
Această vizită a fost posibilă cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Consiliului Judeţean Sibiu, Casei Corpului Didactic, Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.
În toamna anului trecut cadrele didactice de la CSEI nr. 1 au fost într-o vizită similară în Polonia, iar în aprilie, înainte de Paşti, au vizitat o şcoală specială din Spania. „Aceste experienţe au lărgit viziunea participanţilor asupra sistemului educaţional special şi au eficientizat munca lor zilnică în domeniul atât de delicat al educaţiei elevilor cu dizabilităţi. Similarităţile şi diferenţele de abordare ale diferitelor ţări şi în particular ale şcolilor partenere au fost şi rămân un prilej de discuţii şi aplicaţii practice interesante. Acest gen de parteneriate cu finanţare nerambursabilă reprezintă una din strategiile-cheie de dezvoltare educaţională ale Uniunii Europene şi sunt o modalitate de îmbogăţire profesională şi culturală a tuturor participanţilor la proiect”, spun reprezentanţii CSEI nr. 1.

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia