Tribuna
PNL
La Sibiu
16 bibliotecari se pregătesc în cadrul Biblionet
Alexandra CHEŞCU
1822 vizualizari
16 bibliotecari se pregătesc în cadrul Biblionet

"Acest program, "Biblionet - lumea în biblioteca mea", mi se pare foarte interesant. Este o şansă în plus pentru bibliotecile publice (...) Vă recomand să vizitaţi Sibiul. Vă doresc spor la treabă, sănătate şi sper să ne revedem cât se poate de repede şi cu altă ocazie" le-a transmis Constantin Şovăială, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu bibliotecarilor aflaţi la Sibiu pentru a participa la Cursul de formare ToT. Alături de Constantin Şovăială s-a aflat şi Onuc Nemeş-Vintilă, directorul Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu, care i-a sfătuit şi el pe bibliotecarii din alte judeţe să viziteze Sibiul. "V-aş recomanda să folosiţi timpul acesta pentru vizitarea oraşului (...) Vreau să vă spun că vă invidiez pentru şansa pe care o aveţi. Diferenţa dintre dumneavoastră, care absolviţi acest curs, şi colegii dumneavoastră va fi foarte mare", le-a spus Onuc Nemeş-Vintilă, oaspeţilor.
Începând din 11 octombrie, bibliotecari din Sibiu şi din alte cinci judeţe se află în oraş, unde timp de două săptămâni vor participa la Cursul de formare ToT, organizat de IREX Bucureşti în parteneriat cu EOS România. Angajaţii bibliotecilor publice din Buzău, Gorj, Sibiu, Vaslui, Vrancea şi Tulcea vor fi pregătiţi de specialişii IREX şi EOS pentru a fi formatori ai bibliotecarilor de la bibliotecile publice judeţene, acceptate în cea de-a doua rundă a Programulului „Biblionet – lumea în biblioteca mea”. Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu este reprezentată în cadrul cursului, de Florinela Anca Vasilescu, trainer, coordonator proiect şi Laura Bucătaru, trainer.
Cursanţii de la Sibiu sunt cuprinşi în cea de-a cincea serie de pregătire, după cum au spus Paul Pînzariu, coordonator regional Departamentul de Training IREX şi Ion Zegheanu, trainer EOS. Ei au arătat totodată că pregătirea trainerilor va fi făcută pe mai multe etape, care vor atinge atât noţiuni teoretice, cât şi practice. Cursul se desfăşoară în mai multe judeţe din ţară, pe mai multe perioade, la Sibiu fiind prezenţi cu această ocazie 16 bibliotecari din mai multe zone ale României.
Numai în judeţul Sibiu au intrat în programul Biblionet 17 biblioteci publice din Mediaş, Avrig, Tălmaciu, Agnita, Sălişte, Turnu Roşu, Sadu, Răşinari, Axente Sever, Valea Viilor, Dârlos, Aţel, Şura Mare, Roşia, Şura Mică, Chirpăr şi Nocrich. În cadrul acestor instituţii serviciile către utilizatori vor fi modernizate prin introducerea calculatoarelor cu acces gratuit la internet. Programul are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, fiind finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates pentru următorii cinci ani.





comentarii
1 comentarii

La ce naiba o fi intrat biblioteca din Saliste in acest program,avand in vedere ca nu mai este deschisa de cel putin 7-8 ani(mai putin in zilele festive),bibliotecara(desi e platita pe acest post)freaca ochelarii si corespondenta primarului ca si secretara personala,iar dumnealui Primarul se"lauda" ca nu a citit mai mult de zece carti in viata lui(mai putin cele tehnice)?
Alo!d-le Onuc Nemeş-Vintilă,un umil cititor,(care are vre-o 3700 de volume)considera ca internetul inseamna informatie,iar cartea(dupa cum a invatat de la dascalii lui)inseamna CULTURA,ceea ce nu se prea vede la actualii liceeni.
Florin
14.10.2010 09:32
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA