Pe drumul cel bun">
Tribuna
PNL
"U" BT Cluj - CSU Atlassib 77-74: Pe drumul cel bun
Ovidiu BOICA
2068 vizualizari
Baschetbaliştii sibieni au pierdut la mare luptă meciul disputat sub Feleac, în faţa unei echipe cu mulţi jucători experimentaţi. CSU Atlassib a condus, la un moment dat, cu 10 puncte, dar în final a cedat cu 77-74.

"Studenţii" noştri nu au făcut un meci rău la Cluj, luptându-se de la egal la egal cu o formaţie care îi are în componenţă, printre alţii, pe Kyndall Dykes, Hargrove, Zigeranovic şi Adamovic, jucători cu multă experienţă. CSU Atlassib a pierdut, sâmbătă seara, la o diferenţă de 3 puncte eternul derbi al Ardealului, dar evoluţiile jucătorilor sibieni sunt dătătoare de speranţe. "Galben-albaştrii" au jucat curajos, având la un moment dat chiar 10 puncte peste adversar, iar în ultimul minut ar fi putut chiar produce surpriza dacă nu ar fi fost acea greşeală a lui Calotă.

După ce Dykes a deschis scorul, sibienii au prins un "run" de 7-0. CSU Atlassib a condus în permanenţă, la finalul primului sfert având un avantaj de 8 puncte (22-14). La reluare, Boris Lalovic, fostul jucător al lui "U", a fixat diferenţa la 10 puncte (26-16). "Au 10 recuperări ofensive. Trebuie să îi oprim!", a tunat Marcel Ţenter, antrenorul clujenilor, la time-out.

Din nefericire, mai multe greşeli ale sibienilor au fost taxate din plin de adversar. Diferenţa de pe tabelă a început să scadă. Hargrove a înscris din afara semicercului şi cele două echipe mai erau despărţite de 3 puncte. În ultimul minut banca Sibiului a fost sancţionată cu greşeală tehnică, două "libere" plus posesie, dar Adamovic a transformat o singură aruncare. Gazdele au repus din margine, Hargrove a ratat de sub panou, dar Adamovic a interceptat şi tot el a marcat o "treiţă" în ultima secundă, după un schimb de pase cu Dykes. "U" intra la pauză în avantaj minim (42-41) după ce a fost condusă 19 minute şi jumătate...

Cel de-al treilea sfert a fost cel mai echilibrat de până acum. Will Paul şi Hardy au marcat primele coşuri şi Sibiul întorcea rezultatul (45-42). Hargrove şi Zigeranovic n-au fost de acord cu asta, dar o mână de ajutor le-au dat şi jucătorii lui Dan Fleşeriu, cu două abateri de timp consecutive. Lalovic a înscris şi Sibiul avea 47-46. CSU a mai condus cu 51-50 (coş de 3 puncte Hardy, în ultima secundă de atac), şi 55-54, dar în avantaj, înaintea ultimului act, erau gazdele, scor 56-55, asta şi pentru că Popa Calotă ratase două aruncări din afara semicercului într-un interval de numai un minut, iar Klassen, una.

 

Final interzis cardiacilor!

Cu un Dykes greu de anticipat sub coş şi un Zigeranovic greu de apărat, foarte puternic, Clujul s-a desprins în debutul sfertului 4 la 6 puncte (61-55). Harrison şi Calotă au reacţionat imediat (61-59), iar Ţenter şi-a chemat încă o dată jucătorii la margine. La reluare, Zigeranovic" i-a stins lumina" lui Gilbert, dar nici gazdele nu şi-au fructificat atacul, Calotă a recuperat şi i-a pasat lung, pe contraatac, lui Harrison, care a egalat la 61.

La jumătatea perioadei Clujul avea un avantaj de 7 puncte după ce Adamovic marcase o "treiţă". Suporterii lui "U" aşteptau în sfârşit desprinderea, dar sibienii s-au ţinut tare şi pe mai departe. "Galben-albaştrii" s-au apărat sus, forţându-şi adversarul să greşească, iar Gilbert a transformat două "libere" (68-65). Torok a dus Clujul încă o dată la 6 puncte, cu o aruncare de dincolo de semicerc, moment în care Dan Fleşeriu a cerut time-out. Mai erau 38 de secunde...

"Avem nevoie de un coş de 3 puncte şi o apărare bună după aia", le-a transmis Fleşeriu jucătorilor săi. Pe teren lucrurile au stat însă altfel. Torok l-a căpăcit pe Will Paul, apoi Lalovic a transformat două "libere". Apărarea agresivă i-a cam incomodat pe clujeni, iar lui Zigeranovic i-au tremurat mâinile la cele două aruncări obţinute pentru faultul lui Lalovic.

Calotă a fixat diferenţa la o jumătate de coş, cu o aruncare de 3 puncte (71-70). Mai erau 15 secunde! Adamovic, două "libere", faultase Calotă, şi scorul devenea 73-70. Time-out CSU, apoi Adamovic a faultat la Klassen şi s-a făcut 73-71. 13 secunde şi minut de odihnă cerut de Ţenter. S-a reluat jocul şi imediat Klassen i-a întors faultul lui Adamovic. Sârbul le-a dat pe amândouă şi tabela arăta 75-71. S-a terminat? Nici vorbă! Sibienii au repus din jumătatea adversă şi Calotă a fost lăsat să dea de 3 puncte. Mingea a trecut prin inel: 75-74. Fleşeriu a comandat apărare agresivă, însă din nefericire Calotă a exagerat, ţinându-l de tricou pe Pasalic. Greşeală antisportivă, două la coş plus posesie, ambele "libere" au intrat şi acum chiar că s-a terminat jocul. Clujul s-a impus cu 77-74 dar sibienii au arătat că sunt capabili să pună probleme unei echipe atât de solide cum este Clujul.

 

Hardy, 18 puncte

Cel mai bun marcator al lui CSU în meciul de sub Feleac a fost Kevin Hardy, autor a 18 puncte. Pentru echipa sibiană au mai înscris Boris Lalovic (14), Popa Calotă (10), Will Paul (9), Harrison (8), Gilbert (6), Klassen (5), şi Păun (4).

Adamovic a fost marcatorul meciului, cu 23 de puncte, iar Zigeranovic şi Hargrove au înscris câte 12.

 

 

 

"Sunt mulţumit că în sfârşit jucătorii au înţeles ce înseamnă spiritul CSU Sibiu. S-a văzut că au reuşit să pună şi inima, şi sufletul în acest meci, chiar dacă unii, accidentaţi fiind şi fără acceptul medicului, au ales să joace. Totuşi, trebuie să reparăm multele greşeli pe care le avem în joc şi care ne împiedică să câştigăm meciuri de acest gen. Mă refer la faptul că trebuie să limităm numărul de turnover-uri şi să marcăm în situaţiile de aruncare deschisă. Aşa cum am spus şi înainte de meci, echipa nu se formează peste noapte şi, pentru a fi cu adevărat ceea ce suporterii aşteaptă de la noi, avem nevoie de mai multă inteligenţă în joc, în atac, şi agresivitate mai mare în apărare".

Dan Fleşeriu

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica