Tribuna
PNL
Liga I / Gaz Metan Mediaş
Todea: "Încă unul şi mă retrag"
Cosmin PRIŞCĂ
504 vizualizari
Todea:
Aflat la final de contract cu gruparea medieşeană, căpitanul Cristi Todea a decis să-şi prelungească cu încă un an angajamentul cu echipa pregătită de tehnicianul Cristi Dulca. Mijlocaşul originar din Arad a declarat că sezonul 2014/2015 se anunţă unul extrem de dificil, dat fiind faptul că vor retrograda 6 echipe, dar speră să pună umărul la menţinerea Gazului Metan pe prima scenă. În vara lui 2015, Todea va agăţa ghetele-n cui şi se va apuca de antrenorat.

În vârstă de 36 de ani, pe are-i va împlini pe 18 octombrie, căpitanul din ultimii ani ai Gazului Metan, Cristi Todea, a ajuns la un acord cu conducerea clubului din oraşul de pe malurile Tîrnavei Mari şi va continua încă un sezon la Mediaş. Todea susţine că, la finalul ediţiei 2014/2015, se va retrage din activitate. Totodată, fotbalistul spune că visează la o carieră de antrenor şi speră ca Gaz Metan să se menţină în Liga I şi la finalul sezonului următor.

- Cristi, mai merge un sezon?

- Încă unul şi mă duc! (zâmbeşte) Ştii reclama aia! (redevine serios) La Mediaş am trăit foarte multe momente bune, aşa că am amintiri frumoase de aici. Ei, au fost şi unele mai puţin reuşite, dar am trecute peste ele. Am mai avut ceva oferte în perioada de vară, dar în cele din urmă m-am decis să rămân aici, la Mediaş. S-a găsit o soluţie, aşa că am mai semnat pe un sezon.

- Cu ce gânduri vei începe noua ediţie de campionat?

- Nu am pornit la drum cu vreun gând special. Particip la antrenamente, mă pregătesc cât pot de bine, pentru că ne aşteaptă un sezon extrem de dificil. Va fi cel mai greu sezon de până acum, având în vedere că, la finalul campionatului, vor retrograda 6 formaţii. Echipa noastră a pierdut, în această vară, câţiva jucători de bază, însă sunt sigur că antrenorul va găsi soluţii pentru a umple golurile rămase. Trebuie să fim foarte atenţi la fiecare joc, să facem tot posibilul să adunăm cât mai multe puncte şi să nu mai avem emoţii până la final, aşa cum s-a întâmplat la finalul ediţiei care s-a încheiat recent. Sperăm ca şi problemele financiare care au fost anul trecut să se rezolve şi să avem liniştea de are avem nevoie pentru a face meciuri bune şi a aduna puncte. Repet, va fi foarte greu, pentru că retrogradează 6 echipe, dar dacă ne menţinem în Liga I satisfacţia va fi cu atât mai mare.

- Crezi că mai faci faţă unui sezon complet?

- (zâmbeşte din nou) Acum nu ştiu ce să spun. Ori antrenamentele sunt mai grele, ori eu nu mai pot face acelaşi efort ca în anii care au trecut. Adevărul e că, la antrenamente, îmi e puţin mai greu, însă voi încerca, prin plasament, prin poziţionare, în meciuri, să compensez sutele de metri sau kilometri în minus alergaţi.

- De aproape o săptămână aţi intrat în cantonament, la Mediaş. Mai ţii minte la câte astfel de stagii de pregătire ai luat parte, în toată cariera?

- Au fost suficiente! Nici nu vreau să mă gândesc prea mult la cantonamente, care sunt foarte grele pentru noi, fotbaliştii. Îmi place să-mi amintesc de jocurile din campionat, unde apare miza şi dorinţa de a câştiga. Însă, nu se poate în campionat fără pregătire.

- Ai trecut deja de primul an la Şcoala de Antrenori. Te atrage această "meserie"?

- Este un drum lung de parcurs. Am finalizat abia primul an, mai am unul până să obţin licenţa B... Vor urma apoi altele, astfel că e o cale lungă, pe care însă îmi doresc foarte mult să o parcurg. După ce voi încheia cariera de jucător vreau să rămân în fotbal. Fac asta de la 7 ani. Cred că mi s-ar potrivi "meseria" de antrenor, chiar dacă este diferită de cea de fotbalist. - Ai vreun model de antrenor?

- Toată lumea are modele de urmat, indiferent că eşti fotbalist, ori antrenor. Îmi plac antrenorii tineri din România, care au venit cu o nouă mentalitate, o nouă gândire, chestii care sunt benefice fotbalului românesc.

- Dacă mâine ţi s-ar propune să preiei o echipă, ce sistem de joc adopţi? - Sistemul de joc îl faci în funcţie de jucătorii pe care îi ai la dispoziţie. Dacă mergi la o echipă nouă, unde nu i-ai adus tu pe fotbalişti, trebuie mai întâi să le vezi calităţile jucătorilor din lot, abia pe urmă cauţi să găseşti sistemul potrivit de joc. Pentru mine, cel mai importan punct este apărarea, aşa că aş juca cu 4 fundaşi, asta e clar. De la mijloc în sus se pot face multe sisteme de joc, în funcţie de calităţile fotbaliştilor pe care îi ai în lot.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica