Tribuna
PNL
Mulţescu: "Banii tot vor veni, dar punctele pierdute, ba!"
Cosmin PRIŞCĂ
561 vizualizari
Mulţescu:
Antrenorul Gazului Metan a afirmat, la finalul jocului de vineri seara, că nu este de acord cu faptul că jucătorii săi sunt neplătiţi de mai multe luni, dar şi că a primit asigurări că situaţia se va remedia în câteva zile. Mulţescu îl caracterizează pe Bawab şi povesteşte cum şi-a motivat jucătorii înaintea meciului cu Viitorul.
Tehnicianul Gazului Metan a afirmat, la finalul meciului cu Viitorul, că este nemulţumit de faptul că jucătorii nu şi-au primit salariile, însă s-a arătat convins că banii vor veni, mai devreme sau mai târziu. Gheorghe Mulţescu a explicat că, din discuţiile purtate cu cei din conducere, este posibil ca săptămâna aceasta să se rezolve situaţia. Tehnicianul Gazului Metan a declarat despre iordanianul Thaer Bawab că trebuie să mai lucreze la jocul său şi să înveţe când să îşi folosească tehnica şi rafinamentul de care dispune. Gheorghe Mulţescu a mai spus că Bawab este un jucător atipic, însă valoros, căruia îi place mingea puţin prea mult.
- Domnule Mulţescu, sunteţi mulţumit de evoluţia jucătorilor dumneavoastră din această seară?
- Le-am "citit" jocul constănţenilor, ştiam că sunt o echipă tânără, tehnică, dar ştiam totodată că greşesc din cauza exuberanţei pe care le-o dă tinereţea. Mai ştiam că, la loviturile libere, avem gabaritul peste ei şi am profitat de acest lucru. Am forţat în prima repriză pentru că ştiam că avem "benzină", cum se spune, doar pentru 75-80 de minute, deoarece am început târziu pregătirea şi ni s-a mai şi tăiat vreo 9 zile din program, odată cu reluarea campionatului mai devreme. Am jucat foarte bine în prima repriză, dar în partea a doua am suferit. Am avut încă vreo 3-4 ocazii pe care le-am ratat. Am conservat rezultatul în cea de-a doua repriză, în condiţiile în care Viitorul este o echipă frumoasă, o echipă care joacă mereu fotbal. Am luat un avans liniştitor, iar dacă am fi intrat la pauză cu un avantaj de 3 goluri, cum a fost la un moment dat, puteam zice că am fi putut avea ceva mai multă linişte după pauză. Aşa, în partea secundă am suferit, adversarul a pus probleme, iar acel 3-1 s-a văzut că nu a fost chiar atât de liniştitor. Am echilibrat apoi mijlocul terenului, unde sufeream. Nu putem să lăsăm garda jos, mai avem un meci până la pauza dată de meciurile naţionalei.
- Iordanianul Thaer Bawab a marcat o "dublă" şi în acest meci, la fel ca şi cu Gloria…
- Să ştiţi că este un fotbalist atipic, ratează din poziţii clare şi apoi dă câte un gol ca şi acesta din meciul de astăzi. Bawab este un jucător valoros, dar atipic, însă a trebuit să rabd 90 de minute până să marcheze aşa. Trebuie să îşi cureţe jocul, dacă putem spune aşa, să ştie când să îşi folosească tehnica. I-am zis că, dacă driblează la 30 de metri de poartă, adversarul îl faultează şi obţinem o lovitură liberă, în vreme ce, în careu, dacă încearcă din nou driblingul, va fi de asemenea faultat şi ni se dă penalti. El trebuie să încerce să se demarcheze în careu, că are cine să-i aducă mingea. Îi place foarte mult mingea.
- Cum aţi reuşit să-i "montaţi" pe jucători, având în vedere că, de mai bine 3 luni, există restanţe financiare?
- Sunt mândru că sunt antrenorul acestei echipe, al acestor băieţi care, deşi au ajuns în cea de-a patra lună de când sunt neplătiţi, au jucat azi cu multă dorinţă, cu multă inimă. Ni s-a spus de o lună şi jumătate că se rezolvă cu banii, acum sunt promisiuni că se va rezolva ceva, măcar un salariu să se dea în cursul săptămânii viitoare. Eu am venit aici pe alte considerente, că e stabilitate, că nu sunt probleme din punct de vedere financiar. Sunt convins că lucrurile se vor rezolva, dar trebuie ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, că altfel e greu e să ţii fotbaliştii... în priză. Au şi ei familii, e vorba de bani de subzistenţă, că nu sunt fotbalişti care să aibă contracte mari, să poată pune averi deoparte. Eu nu mor de foame, dar băieţii sunt tineri şi au nevoie să fie plătiţi. Am înţeles că este vorba de buget, până se împarte pe ministere şi apoi pe societăţi. Îmi aduc aminte că şi la Astra am fost restanţe, dar am câştigat o serie de meciuri la rând. Ne-am adunat tot lotul şi le-am zis băieţilor ca de la om la om, nu ca un antrenor jucătorilor săi. Le-am spus că este important să ne facem treaba. Am venit cu un argument logic, anume că mai devreme sau mai târziu banii tot o să-i primim, însă dacă pierzi un meci, nu mai poţi recupera punctele. Până la urmă, au înţeles, pentru că sunt nişte băieţi excepţionali.
- Per ansamblu, mulţumit de jocul Gazului Metan din primele 3 etape, chiar dacă, acum o săptămână, aţi pierdut la Steaua cu 3-0?
- Nici cu Steaua n-am jucat rău, ne-am ridicat în multe momente la nivelul lor, dar s-a văzut şi cu Chelsea că, la această oră, Steaua e cea mai bună echipă din Liga I. Steaua este o formaţie puternică, ai cărei jucători stau foarte bine pe picioare. Valoarea, partea fizică, dar şi greşelile noastre au făcut diferenţa, pentru că raportul ocaziilor a fost de 5 la 5.

 




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica