Tribuna
PNL
Gazul Metan câştigă Cupa României
"Lupii, măăăi!"
Ovidiu BOICA
1148 vizualizari
Echipa din Mediaş s-a impus cu 76-62 în finala mare, în faţa celor de la "U" Mobitelco. Pentru antrenorul Marcel Ţenter şi baschetbalistul Zoran Krstanovic, acest succes este unul mai special, întrucât a fost obţinut în faţa fostei lor echipe.
Dacă fotbalul cam scârţâie, la Mediaş, baschetbaliştii Gazului Metan tocmai le-au dat suporterilor motive de bucurie. Aseară, jucătorii lui Marcel Ţenter au câştigat Cupa României, după o finală pe care au controlat-o clar, cu "U" Mobitelco. Succesul este unul mai aparte pentru tehnicianul "lupilor negri", Marcel Ţenter, dar şi pentru Zoran Krstanovic, pentru că ei au obţinut această performanţă tocmai în faţa fostei lor echipe.

Gazul Metan s-a calificat în finala mare după ce a trecut, cu o zi mai devreme, de BC Timişoara, scor 92-86. În cealaltă semifinală, "U" Mobitelco - CSU Ploieşti 90-74.

Ţenter a început jocul cu "cinciul" Shiloh, Lilov, Mitchell, Ivanovic şi Krstanovic, răspunzând unei formule care nici ea n-a avut vreun român în componenţă, Wright, Barnette, Nikolov, Ross şi Djapa. Gazul Metan a avut 6-0 în debut (Krstanovic de două ori şi Lilov), obligându-l pe tehnicianul clujenilor, Niksa Bavcevic, să ceară time-out. Agonia clujenilor a continuat, aceştia reuşind să înscrie pentru prima dată din acţiune abia în minutul 7, prin Barnette! (11-4). Medieşenii au câştigat primul sfert cu 17-7, iar la reluare au continuat să se distanţeze (30-13, minutul 15). Un nou minut de odihnă cerut de Bavcevic, dar rezultatele au întârziat să apară. mai mult, Gazul Metan s-a dus la aproape 20 de puncte, la jumătatea confruntării (44-25), luând o opţiune serioasă pentru câştigarea trofeului.
Diferenţa a trecut bariera a 20 de puncte în debutul reprizei secunde, prin coşul lui Ivanovic, bine servit de Shiloh. Clujul a replicat cu aruncări de la distanţă, iar Silvăşan şi Nikolov au mai strâns cât de cât scorul (49-34). Medieşenii au lăsat impresia că trec printr-o perioadă mai dificilă la finalizare, dar adversarul n-a profitat din plin de aceasta. Gazul Metan a câştigat şi sfertul 3 (18-13), astfel că, înaintea ultimelor 10 minute, cele două echipe erau separate de 26 de puncte, imposibil de recuperat de către "U" Mobitelco.
În minutul 33, Gazul metan conducea cu 71-42, aproape 30 de puncte diferenţă. În timpul rămas, clujenii şi-au mai spălat din ruşine şi, la capătul unui "run" de 20-5, au terminat meciul la 14 puncte în spatele adversarului.

În finala mică, tot ieri, BC Timişoara s-a impus în faţa campioanei en-titre, CSU Ploieşti, cu 100-93 (43-40), cucerind medalia de bronz.

Pentru Gaz Metan au marcat Krstanovic (16 puncte), Mitchell (14), Ivanovic (11), Dundjerski (9), Shiloh (9), Mandache (9), Nicoară (5), Lilov (două) şi Funar (unul). Punctele lui "U" Mobitelco au fost înscrise de Wright (15), Barnette (14), Nakic (11), Silvăşan (9), Ross (6), Nikolov (4) şi fostul jucător al lui CSU Atlassib, Miţă Paul (3).

Au sărbătorit alături de fani
La finalul finalei cu "U" Mobitelco, baschetbaliştii medieşeni au sărbătorit alături de suporterii care i-au însoţit la Timişoara câştigarea Cupei României. După câteva minute în care s-a plimbat prin mâinile jucătorilor Gazului Metan, trofeul a ajuns în rândul fanilor, care au ţinut să se fotografieze cu el, în vreme ce sârbul Ivan Ivanovic flutura un imens steag în culorile alb şi negru, provenit din galerie.




 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica