Tribuna
PNL
Gaz metan - Kecskemeti 4-1
Instrucţie cu deţinătoarea Cupei Ungariei
Cosmin PRIŞCĂ
1086 vizualizari
Instrucţie cu deţinătoarea Cupei Ungariei
Medieşenii au debutat cu dreptul în seria meciurilor de verificare pe care le vor susţine în cantonamentul din Ungaria, câştigând detaşat în faţa maghiarilor de la Kecskemeti, scor 4-1.
Gazul metan a câştigat primul meci amical susţinut în această vară. În cadrul celui de-al doilea stagiu de pregătire, la Debrecen, echipa lui Cristi Pustai s-a impus la o diferenţă de 3 goluri în faţa deţinătoarei Cupei Ungariei, Kecskemeti, scor 4-1. Kecskemeti va participa, la fel ca şi Gazul metan, în ediţia 2011/2012 a Ligii Europa, însă maghiarii vor intra în competiţie mai devreme, încă din primul tur preliminar.
Meciul, disputat sâmbătă dimineaţa, pe un teren situat la 15 kilometri de Debrecen, a fost la discreţia medieşenilor care, la pauză, conduceau deja cu 3-0. Tehnicianul Cristi Pustai a trimis pe teren cel mai bun "unsprezece", iar acest lucru s-a făcut imediat remarcat, Gazul metan punându-şi adversarul la respect, medieşenii arătând o mare disponibilitate la efort, la reîntâlnirea cu mingea.
Alex Munteanu a trimis primul şut spre poarta celor de la Kecskemeti, dar a greşit ţinta ('10). Alin Liţu a cerut penalti, la o pătrundere în care şi-a trecut mingea printre doi adversari, dar centralul a făcut semn că jocul poate continua ('12). Brazilianul Eric de Oliveira a ieşit la rampă, la jumătatea reprizei. Paul Pîrvulescu a şutat de la 12-13 metri, lateral dreapta, mingea a fost respinsă de un jucător al lui Kecskemeti până în marginea careului mare, de unde fotbalistul "cariocas" a şutat sec, în vinclu ('23)
Câteva zeci de secunde mai târziu, acelaşi Pîrvulescu a irosit o mare ocazie de a puncta, mingea şutată de acesta fiind blocată de un adversar. La celelalte buturi, Răzvan Pleşca a avut o primă intervenţie reuşită, parând la un şut de la 17 metri ('25).
Alex Munteanu a avut o reuşită de excepţie, când mai erau 10 minute până la pauză, mijlocaşul înscriind cu un şut de la 35 de metri. Rezultatul primei reprize l-a stabilit însă acelaşi Eric de Oliveira, care a transformat un penalti obţinut de Hoban ('40).
Goal-keeper-ul Gazului metan, Răzvan Pleşca, şi-a salvat din nou echipa la 12 minute de la reluare, când a apărat o lovitură de la 11 metri. Iordanianul Bawab a irosit şansa de a face 4-0, mingea lobată de acesta, de la 8-9 metri, trecând de puţin pe lângă poartă ('66). Maghiarii au redus din diferenţă tot din penalti, când mai erau un sfert de oră din meci, dar rezultatul final l-a stabilit unul din jucătorii aduşi în această vară, fostul bistriţean Ciprian Petre, acesta fructificând o centrare a lui Florin Bratu ('81). Diferenţa pe tabelă ar fi putut fi şi mai mare, însă reuşita lui Florin Bratu a fost anulată pe nedrept, centralul întâlnirii considerând că mingea n-a trecut dincolo de linia porţii, deşi o făcuse, şi încă cu aproape o jumătate de metru ('83).
Gaz metan: Pleşca - R. Zaharia, Fl. Lazăr, Trtovac, Vukadinovic - Todea, Hoban - Al. Munteanu, Eric de Oliveira, P. Pîrvulescu - Liţu. Au mai jucat: Portnojs, Buzean, Fl. Bratu, Kralick, Kuarkal, Bawab, Akaki Khubutia.

Emoţii pentru Eric
Mijlocaşul brazilian Eric de Oliveira le-a dat emoţii colegilor săi în minutul 37 al primei reprize din amicalul cu Kecskemeti. După un dribling de fineţe, în banda dreaptă, fotbalistul a fost călcat pe picior de un adversar, moment în care s-a prăvălit la pământ. Eric a primit imediat îngrijiri medicale, iar după 3 minute s-a ridicat de pe marginea terenului şi a marcat cel de-al doilea gol al său, din penalti.

Bratu, gol nevalidat
Vârful de atac Florin Bratu ar fi putut figura pe lista marcatorilor din amicalul cu Kecskemeti, însă reuşita sa nu a fost validată. Fostul internaţional a încercat să plaseze elegant mingea peste portar, acesta a deviat balonul în bară, de unde a ricoşat în poartă iar apoi a fost reţinut de goal-keeper-ul maghiar. Arbitrul a considerat că mingea nu a trecut de linia porţii, cu toate că depăşise suprafaţa de joc cu mai bine de 30 de centimetri. Atacantul a ratat astfel ocazia de a-şi trece în cont primul său gol de când s-a transferat la Gaz metan.

Doi slovaci în probe
Tehnicianul Cristi Pustai a testat, în amicalele de sâmbătă, doi jucători de origine slovacă, aceştia fiind aduşi în probe de impresarul lui Buchta şi Kubala. Jan Kralick are 24 de ani şi evoluează pe postul de mijlocaş. Ultima dată, Kralick a îmbrăcat tricoul celor de la Slovan Bratislava. Celălalt, Petr Kuarkal, în vârstă de 29 de ani, evoluează în defensivă şi a jucat la campioana ţării sale natale, Victoria Pilsen. Cei doi au jucat o jumătate de oră în amicalul cu Kecskemeti şi 70 de minute în partida cu Debrecen II. La finalul zilei, fotbaliştii au fost anunţaţi de către medieşeni că nu vor mai rămâne la probe, renunţându-se la serviciile lor.

Pustai, mulţumit
Tehnicianul Cristi Pustai s-a declarat mulţumit, la finalul meciului cu Kecskemti, câştigat cu scorul de 4-1. "Este prea devreme de tras concluzii. A fost doar un prim meci de verificare, iar rezultatul contează foarte puţin. Important este că ne-am mobilizat, am făcut un joc bun şi am marcat de 4 ori. Chiar dacă am făcut şi unele greşeli, eu unul sunt mulţumit", a afirmat Pustai.

Schimb de DVD-uri
Oficialii grupării medieşene vor primi, în cel mai scurt timp, două DVD-uri cu meciurile finlandezilor de la KUPS, adversarii lor din turul doi preliminar al Europa League. "Noi le-am trimis deja finlandezilor ultimele două jocuri din campionat pe DVD-uri, iar ei ne vor trimite tot atâtea, pentru că aşa am convenit, la tragerea la sorţi. Adunăm cât mai multe informaţii despre ei, ne informăm şi de pe internet, pentru ca, pe data de 14 iulie, să fim pregătiţi pentru prima manşă", a afirmat Pustai.
De altfel, tehnicianul Gazului metan intenţionează să dea o fugă până în Finlanda, la începutul lunii viitoare, pentru a vedea pe viu meciul de campionat al celor de KUPS cu liderul clasamentului, Helsinki.

Pîrvulescu: "Victorie de moral"
Mijlocaşul medieşean Paul Pîrvulescu este de părere că victoria înregistrată în primul meci de verificare din Ungaria are menirea de a le oferi gaziştilor un moral bun în vederea jocurilor oficiale, din campionat şi Liga Europa. "Având în vedere faptul că venim după o primă perioadă de pregătire foarte grea, cred că am făcut un meci reuşit. Cu toate că am avut un program încărcat foarte mult în săptămâna de pregătire de la Mediaş, primul amical l-am controlat de la început şi până la final. Avem un moral foarte bun, în primul rând pentru că am ajuns în Europa League, apoi că primul cantonament a decurs bine, fără accidentări, iar acum că am şi câştigat la scor în faţa unei alte echipe care va juca, în sezonul următor, în Europa League. Îmi doresc să fiu sănătos, să fiu ferit de accidentări, că de restul mă ocup eu, o să am grijă să înscriu cât mai mult şi să am evoluţii apreciate", a mărturisit medieşeanul.

Del Campo, accidentat
Mijlocaşul spaniol Raul Martin del Campo nu a mai făcut deplasarea împreună cu lotul medieşenilor în stagiul de pregătire din Ungaria, din cauza unor probleme medicale descoperite la un control efectuat zilele trecute. "Are ceva probleme cu muşchii dorsali, aşa încât se află într-o perioadă de recuperare. Sper să se refacă cât mai repede", a declarat Ioan Horoba, directorul general al Gazului metan.






comentarii
1 comentarii

daaaaaa ... ii asteptam si pe sibieni .. cu ei facem SCOR
Mediesanu`
27.06.2011 09:52
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica