Akaki Khubutia">
Tribuna
PNL
"Eliminarea Mainz-ului, cea mai frumoasă amintire de la Mediaş”
Cosmin PRIŞCĂ
969 vizualizari
Transferat, în această iarnă, la gruparea pregătită de Dorinel Munteanu, în Rusia, fostul gazist Akaki Khubutia pleacă de la Mediaş cu amintiri frumoase. Cea mai de seamă dintre acestea, susţine internaţionalul georgian, este eliminarea nemţilor de la Mainz, în turul 3 preliminar al Ligii Europa, în toamna lui 2011.
Georgianul Akaki Khubutia se desparte cu amintiri plăcute de Gaz Metan. Fundaşul de 26 de ani l-a convins pe Dorinel Munteanu, noul tehnician al grupării Mordovia Saransk, iar ruşii l-au cumpărat definitiv.
Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru cititorii săptămânalului Tribuna Sporturilor, fotbalistul rememorează perioada petrecută la Mediaş, despre noua sa echipă şi despre naţionala Georgiei.
- "Aky", felicitări pentru transferul la Mordovia...
- Mulţumesc. Vreau ca suporterii Gazului Metan să ştie că la Mediaş m-am simţit foarte bine, dar a venit vremea ca să încerc ceva nou, să am parte de o nouă provocare. Am amintiri frumoase din perioada petrecută la Gaz Metan, deoarece am făcut parte dintr-o echipă bună, cu care am şi reuşit să facem performanţă, atât în campionat, cât şi în cupele europene.
- Care este cea mai frumoasă amintire din cei 3 ani în care ai evoluat pentru gruparea medieşeană?
- (răspunde fără nicio ezitare) Rezultatul pe care l-am înregistrat la Mainz, acel 1-1, din turul trei preliminar din Europa League. După acel meci am simţit că, la Mediaş, o să-i eliminăm pe nemţi, ceea ce am şi reuşit, de fapt.
- După o perioadă de acomodare cu fotbalul românesc, în care ai jucat la echipa a doua a clubului, ai prins lotul de Liga I şi, mai mult, ai devenit un obişnuit al primului "unsprezece". În cele peste 60 de meciuri jucate în tricoul Gazului Metan, în Liga I, ai avut prestaţii care ţi-au atras laude. Există vreun meci mai special dintre cele din campionat?
- (se gândeşte câteva secunde) Am avut multe meciuri bune la Mediaş, îmi este foarte greu să aleg pe vreunul dintre ele.
- Care a fost cel mai dificil atacant pe care a trebuit să îl anihilezi?
- În primul meu sezon la Mediaş, pot spune că cel mai greu a fost să îl am în faţă pe Kapetanos. În rest, toţi ceilalţi adversari direcţi au fost cam la fel. Îmi aduc aminte că, în perioada aceea, noi făceam foarte bine faza defensivă, astfel că nu am prea avut probleme mari cu atacanţii adverşi.
- Înainte să semnezi, în 2009, cu Gazul Metan, ai susţinut probe la Dinamo. Nu regreţi că nu ai ajuns în Ştefan cel Mare?
- Nu, pentru că la Mediaş am jucat, în 2 ani şi jumătate, aproximativ 70 de partide, care m-au ajutat să cresc foarte mult în valoare, iar datorită evoluţiilor mele am şi fost convocat la naţionala Georgiei. Poate, la Dinamo, nu jucam atât de mult şi atunci cine ştie, nu eram văzut de selecţioner.
- Apropos, cum este să ţi se cânte imnul?
- E un sentiment unic, foarte plăcut. Eu am fost selecţionat la naţionalele de juniori U17, U19 şi U21, dar ambiţia mea a fost să ajung şi la prima echipă. Şi, am reuşit! De mic mă visam în lotul primei reprezentative şi tot timpul mă gândeam că va veni şi timpul meu.
- Îţi mai aduci aminte cum ai debutat în selecţionata mare a Georgiei?
- Cum să nu, nu se poate uita un aşa moment. Am debutat într-o deplasare în Slovenia, într-un meci pe care l-am câştigat, iar selecţionerul şi cei din jurul echipei naţionale s-au arătat mulţumiţi de mine.
- Gazul Metan te-a împrumutat o perioadă în Turcia, la Samsunspor. Cum a fost pentru tine contactul cu fotbalul turc?
- A fost o perioadă frumoasă, pentru că turcii iubesc fotbalul. Am simţit că oamenii mă respectă şi mă iubesc, iar când ieşeam în oraş, fanii mă recunoşteau imediat, făceam poze împreună cu ei, mă salutau prietenoşi. Pentru mine a fost OK.
- În acea perioadă nu ai avut vreo ofertă de transfer? Pentru că ştiu că cei de la Gaz Metan erau dispuşi să îţi dea drumul, în anumite condiţii, din punct de vedere financiar vorbim...
- Au fost câteva oferte, însă echipele nu au vrut să plătească bani pentru mine. Acum se caută mai mult fotbalişti liberi de contract, ori eu mai aveam contract la vremea respectivă cu Gaz Metan. Cine ar fi plătit pentru mine, când ştiau că aş mai avea un singur an de contract la Mediaş?
- În cele din urmă, ruşii de la Mordovia te-au cumpărat definitiv. Cum ai ajuns la această variantă?
- Oficialii echipei din Rusia au vrut să semneze cu mine încă de la începutul campionatului, însă nu s-au înţeles cu cei de la Gaz Metan. Sunt bucuros că am ajuns la Mordovia. Dorinel Munteanu este un tehnician care preferă disciplina. Fără disciplină nu se poate realiza nimic.
 




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica