Tribuna
PNL
Observator
Dobrin juca fotbal desculţ
N. I. DOBRA
2226 vizualizari
Dobrin juca fotbal desculţ

În urmă cu 30 de ani şi mai bine, când Sibiul nu avea echipă în prima divizie, un meci amical cu FC Argeş Piteşti pe terenul din Sub Arini era un eveniment care atrăgea mulţime de chibiţi, de la mucoşi din ciclul primar, la pensionari uitaţi de Dumnezeu, toţi bulucindu-se să-i vadă pe alde Ariciu, Cârstea, Radu II, Mihai Zamfir, Moiceanu, dar mai ales pe Dobrin, în carne şi oase, aflat în culmea gloriei. Meciul, ca orice amical, a fost plăcut, Şoimii noştri fiind nişte parteneri liniştiţi, care l-au lăsat pe Dobrin să-i încânte pe spectatori. După joc, am intrat în vestiarul oaspeţilor. Toţi piteştenii erau la baie, mai puţin Dobrin: îşi dăduse jos tricoul leoarcă, se descălţase şi, din sacoşă, a scos o sticlă cu vin, din care a sorbit cu poftă. Printre înghiţituri, a răspuns la întrebările mele de novice cronicar sportiv. Între altele, a recunoscut că a învăţat tot ce ştie, nu de la antrenori, ci jucând fotbal desculţ, pe maidan.
... Mi-am amintit de vorbele lui citind într-o gazetă cu poze că fotbaliştii de astăzi joacă numai cu ghete "de firmă", făcute la comandă, "personalizate". Cică, la echipa naţională "e parada modei în materie de astfel de încălţări", de la Adidas F50, Nike Maestri, Mizuno, de 300 euro perechea, la Nike Tempo de 350 euro şi Nike Mercurial de 400 euro (cu care se încalţă Bănel Nicoliţă şi Cristi Tănase, fiindcă au aflat că sunt ghetele cu care dă goluri Cristiano Ronaldo!) Culmea e că, pe vremea când toţi fotbaliştii avea ghete negre de serie, făcute la Guban ori la Clujana, meciurile erau spectaculoase şi aveam individualităţi. Acum, numai ghetele sunt de ei: aleargă împiedicat, nu mai ştiu o fentă, un dribling, luftează în propriul careu, ratează din careul advers, se sufocă după 45 de minute şi acuză oboseală după cantonamente. Dacă n-ai har, degeaba ai ghete.





comentarii
3 comentarii

nea ioane esti cel mai tare nu te lasa
un sas
16.08.2011 13:04
Am fost si eu la acel meci,era cred in 1980 ori in 1981.Bine inteles ca nu era tribuna de azi cea acoperita,ci era vechea tribuna de lemn,care vuia din toti tatanii atunci cand Soimii dadeau gol...Am avut ocazia sa l vad jucand pe GENIUL Dobrin,chiar daca eram un copil
[aveam 13,14 ani...}Frumos mai era fotbalul jucat atunci de alde Mihaila,Oprea, Smiri,Rotar,Gabel,de curajosul portar Negru,Fanea Lazar etc...condusi de pe margine de inegalabilii Titi Teasca ori vecinul meu prof.Mihaescu FLORIN...Toti oameni admirabili care nu si au batut joc de fotbal si care si acum merita din plin admiratia noastra...Apropo alde Becali, Copos,Iancu, si alti ciupalaci aveau in timpurile alea cu ce sa se joace in tarana ori faceau pe ei inca???
lucian macrea
16.08.2011 18:49
acela a fost meciul de retragere a lui Ghita Turlea.
claudiu gabel
09.10.2016 02:53
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica