Tribuna
PNL
Interviu
Ciprian Petre: "Obiectivul e realizabil; depinde cum începem mini-returul"
Cosmin PRIŞCĂ
714 vizualizari
Ciprian Petre:
Mijlocaşul Gazului Metan e de părere că echipa sa ar putea prinde locul 7, la finele acestui sezon. Din cantonamentul din Antalya, Ciprian Petre vorbeşte despre prima parte a sezonului, despre plusurile şi minusurile echipei şi despre planurile sale pentru 2013.
- Cum e în Antalya? Mai aveţi timp liber în cantonament?
- Adevărul este că avem puţin timp liber, dar în orele dintre antrenamente şi meciuri ne mai facem timp să discutăm cu cei de acasă, pe internet.
- Cum sunt antrenamentele cu nou tehnician, Gheorghe Mulţescu?
- De-abia am aşteptat să ajungem în Turcia, pentru a trece la partea de exerciţii cu mingea şi la jocurile amicale. Dacă, la Mediaş, s-a pus accent pe pregătirea fizică, în cantonamentul din Belek şedinţele de pregătire, chiar dacă sunt grele, sunt parcă mai plăcute atunci când ai mingea la picior.
- Cum vezi lupta pentru titularizare, în compartimentul median?
- Concurenţa te face să te pregăteşti cât mai bine, ambiţionându-te să joci pe urmă bine meci de meci.
- Aţi făcut o analiză a turului. Cum aţi ieşit, pe plus, sau pe minus?
- În primul rând, trebuie să recunosc, să fiu corect cu mine însumi, faţă de sezonul precedent, anul acesta a fost unul mai puţin reuşit pentru mine. Sper ca, la finalul unei pregătiri bune, în această iarnă, să ajungem să ne putem îndeplini obiectivul, acela de a termina campionatul în primele 7 echipe. Nu se poate pune problema de retrogradare la Gaz Metan, nici nu ne gândim la aşa ceva, pentru că eu unul sunt de părere că avem un lot valoros, capabil să atingă obiectivul stabilit la startul campionatului.
- Care sunt minusurile şi plusurile Gazului Metan, după 19 etape?
- Faptul că a plecat Astafei îl putem considera un minus pentru echipa noastră, deoarece el a fost principalul marcator al echipei. A marcat goluri importante în partidele jucate în acest sezon. Nu putem să spunem că o să ne fie uşor fără el. Însă, campionatul este foarte comprimat, iar două sau 3 victorii la rând te pot sălta binişor în clasament. Dacă ar fi să comparăm numărul de puncte pe care îl avem acum cu cel de anul trecut, când se jucase doar o singură etapă din retur şi nu două, ca acum, putem spune că sunt cam puţine aceste 21 de puncte. Puţine, în primul rând, având în vedere valoarea lotului. Dacă ne uităm în clasament, vedem Rapidul la doar 5 puncte în faţa noastră. La capitolul plusuri e omogenitatea lotului şi cea de la nivelul băncii tehnice.
- Cu granzii Ligii I nu aţi prea avut probleme, la Mediaş, în schimb nu au stat lucrurile la fel şi cu formaţiile de nivelul vostru...
- Aşa este, pentru noi echipele mari, de top, nu sunt o problemă, dovadă că ne-am pregătit şi ne-am mobilizat foarte bine, iar rezultatele de egalitate sau victoriile stau mărturie în acest sens. Din păcate, am avut sincope cu echipele, hai să nu le spunem mici, ci de nivelul nostru, gen Chiajna, sau Iaşiul, care ne-au luat punctele la Mediaş.
- Ce îţi doreşti de la noul an?
- În primul rând, să fiu sănătos, pentru că, în ultimele etape, nu am prea jucat, din cauza unor probleme medicale. Sper să am parte de mai multe realizări de-acum înainte, faţă de primele 19 etape, să mă autodepăşesc, să ajung la nivelul din sezonul precedent, când am marcat goluri importante şi am dat mai multe pase de gol.
- Crezi că obiectivul, clasarea în primele 7 echipe, e unul realizabil, în momentul de faţă?
- Depinde foarte mult de modul cum vom începe, iar dacă rezultatele ne vor ajuta în primele 4 etape, atunci totul este posibil.
 




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica