Tribuna
PNL
Pustai, despre despărţirea de Gaz Metan:
"Am închis o uşă, dar nu am trântit-o!"
Cosmin PRIŞCĂ
914 vizualizari
Cristi Pustai a plecat de la Gaz Metan la Pandurii Tg. Jiu, o echipă pe care speră să o ducă în cupele europene. Tehnicianul se desparte de gruparea medieşeană după aproape 6 ani şi spune că a lăsat loc de "Bună ziua!", considerând că ar putea reveni oricând în oraşul natal.
Tehnicianul Cristi Pustai a avut parte de un weekend extrem de încărcat. Vineri dimineaţa, a fost contactat de către Eugen Pîrvulescu, unul dintre oficialii "pandurilor", pentru a prelua echipa gorjeană. Mai spre seară, după discuţii intense cu preşedintele executiv al echipei din Tg. Jiu, antrenorul şi-a dat acordul de a-i prelua pe ”panduri”. A doua zi, la ora 11:00, Pustai a susţinut o conferinţă de presă, la stadionul de pe malul Tîrnavei Mari, în care şi-a anunţat despărţirea de Gaz Metan, formaţie pe care a antrenat-o aproape 6 ani. Ieri, Cristi Pustai a plecat spre Bucureşti, de unde, astăzi, va decola cu destinaţia Antalya, pentru stagiul de pregătire pe care noua sa formaţie urmează să îl efectueze pe tărâm turcesc.
- Domnule Pustai, cât de greu v-a fost să vă despărţiţi de gruparea medieşeană?
- A fost o decizie luată cu foarte mare greutate, pentru că sunt 6 ani de când activez la Gaz Metan. Va fi o nouă provocare pentru mine, mai ales că vom avea un obiectiv îndrăzneţ, acela de a participa într-o cupă europeană cu Pandurii. Am considerat că a venit un moment prielnic pentru o despărţire de Gaz Metan.
- Cum a fost pentru dumneavoastră perioada petrecută la Gaz Metan?
- Am realizat lucruri foarte frumoase la Mediaş. Au fost şi greutăţi la Gaz Metan, însă rămâne clubul la care mă voi întoarce cu drag oricând, pentru că locuiesc în Mediaş şi sunt născut în acest oraş. Am trăit multe bucurii, dar şi câteva dezamăgiri, însă nu aş vrea să fac un top al acestora. Eu o să rămân ataşat de oraşul Mediaş.
- Aţi spus că o să aveţi drept obiectiv calificarea în cupele europene cu Pandurii...
- Este un obiectiv îndrăzneţ, însă este bine ca întotdeauna să-ţi propui astfel de lucruri. Cel mai frumos lucru este să câştigi campionatul, iar apoi să joci într-o cupă europeană. Va fi o nouă încercare şi sper să reuşesc mai mult, de data aceasta.
- Cu ce gânduri aţi plecat de la Gaz Metan?
- Am părăsit clubul cu fruntea sus, am închis o uşă, dar nu am trântit-o. M-aş întoarce cu plăcere, pentru că am un foarte mare respect pentru acest club, la care am jucat 8 ani, am antrenat alţi 6, iar altă perioadă am avut o funcţie administrativă. Însă, a venit timpul să accept şi alte provocări.
- Problemele financiare au contat în alegerea dumneavoastră?
- Nu am discutat niciodată şi nu voi vorbi nici acum despre acest subiect. A fost decizia mea de a merge la o echipă mai bine clasată, unde voi încerca să fac cât mai multe. Punct!
- Pe ce loc credeţi că va termina Gazul Metan actuala stagiune competiţională?
- Dacă va fi completat lotul cu câţiva fotbalişti, iar echipa va repeta evoluţiile bune din ultimele etape, de anul trecut, atunci cred că va termina campionatul la mijlocul clasamentului.

Mesaj de mulţumire
Pe site-ul Gazului Metan a fost postat un mesaj de mulţumire pentru tehnicianul Cristi Pustai: "Mulţumim pentru tot Cristian Pustai! Orice construcţie a unui sistem se face cu oameni. Oameni care, de la un anumit moment, ajung să se identifice cu ceea ce au construit. Fără doar şi poate, dacă echipa de fotbal Gaz Metan a ajuns la un anumit nivel de performanţă în România, un mare merit îl are şi Cristian Pustai. Aşa că nu greşim dacă spunem că Gazul Metan din ultimii 6 ani se identifică cu acesta. Ca peste tot însă, vine un moment în care drumurile se despart. Este normal să fie aşa, este sănătos şi e matur să se întâmple. Din acea clipă fiecare merge pe noul lui drum. Mult succes pe noul tău drum Cristian Pustai şi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru noi!".







comentarii
1 comentarii

ceva imi spune ca nu va sta mai mult de 6 etape......
cip
21.01.2013 20:31
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica