Tribuna
PNL
Lumea ca bâlci
O "istorie" cam încâlcită şi neelucidată
N. I. DOBRA
1347 vizualizari

...Miercuri 5 septembrie 2012, ora 15,35, Saad  Al Milli, soţia lui şi mama acesteia au fost ucişi într-o parcare, în Haute-Savoie. Erau în vacantă. Lângă maşina lor a fost găsit şi trupul neînsufleţit al unui ciclist, care, probabil, tocmai atunci a trecut pe acolo şi a fost executat spre a nu exista martori. Nici până acum, deşi au trecut trei ani, poliţia n-a reuşit să soluţioneze cazul. Răzbunare, spionaj industrial sau, pur şi simplu, o crimă ca multe altele?
"Istoria"este Iungă şi destul de încâlcită, aşa că voi încerca un rezumat.    
Saad şi fratele său mai mare Zaid s-au născut în Bagdad, într-o familie înstărită şiită. În iulie 1968, când în Irak a ajuns la putere partidul Baas, dominat de suniţi familia Al-Milli s-a mutat în Anglia, locuind într-o vilă situată în Claygate, la 26 de kilometri de Londra. Cei doi băieţi au făcut studii temeinice, fiindcă afacerile tatălui lor prosperau, investea în Spania, iar banii îi ţinea la bănci din Elveţia. Saad a obţinut diplomă de inginer specialist în aerenautică. Zaid se ocupa de afaceri împreună eu tatâ-l Ior. În 2003, Saad a cunoscut tot o irakiană, Iqbal (38 ani), stomatolog, cu care s-a căsătorit în 28 august acelaşi an, având două fete: Zeena (n.2008) şi Yainab (n. 2005). 
    Cei doi fraţi, care s-au avut... ca fraţii, s-au certat în 2011 când tatăl  lor s-a  prăpădit  şi au trebui să împartă moştenirea de câteva  milioane de euro. Cei doi nu şi-au mai vorbit (Insist, fiindcă, la un  moment dat, poliţia l-a inclus printre suspecţi de crimă şi pe Zaid, fratele cel mare). În fine, Saad, cu soţia, fiicele şi soacra, în 29 august 2012, au  plecat din Anglia pentru un scurt concediu în Franţa. La 1 septembrie au ajuns,imstalănciu-şi  rulota pe malml  lacului din Anneey. Făceau plimbări prin pădure, înotau, totul decurgea normal, până în acea dată fatidică de 5 septembrie când corpurile  celor trei irakieni şi francezului Sylvain Mallier (eu siguranţă aflat la ora şi locul nepotrivite când s-a petrecut tragedia) au fost descoperite de doi excursionişti care au trecut prin zonă. Curios lucru, fiica cea mare a supravieţuit, rănilor provocate de gloanţe, iar cea mică a fost găsită, nevătămată, ascunsă sub largile fuste ale mamei!   
Asasinul sau asasinii au tras 21 de gloanţe  asupra celor patru, cu o-armă de provenienţă elveţiană. Poliţiştii au scormonit şi în trecutul soţiei lui Saad, afând că ea mai fusese căsătorită, în Statele Unite, cu un anume - Dudley Thomas, fost poliţist, reorientat spre afaceri petroliere. L-au căutat, fiind şi el printre suspecţi, dar au renunţat aflând că acela murise de infarct, în maşină, la un semafor, cu câteva zile înainte de comiterea crimei. Apoi,l-au interogat pe Zaid, fratele cu care Saad era certat, dar n-au găsit nimic suspect, mai mult fetele rămase orfane sunt, în prezent, crescute de el. Ultima variantă cercetată a fost spionajul industrial, Saad lucrând într-o societate specializată în construcţia de sateliţi de diferite tipuri şi utilităţi, dar nici aici n-au găsit dovezi.
Singura speranţă a anchetatorilor  este că Zaidnab, care acum are 10 ani, îşi va recăpăta memoria şi va fi în stare să le ofere câteva informaţii, pentru că este singura supravieţuitoare şi, la data crimei avea 7 ani.
Oricum, dosarul rânâne deschis şi pentru poliţiştii francezi, şi pentru cei britanici.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica