Tribuna
Reabilitarea străzilor şi căminelor culturale – lucrările verii la Blăjel
Reabilitarea străzilor şi căminelor culturale – lucrările verii la Blăjel
Două drumuri de legătură şi străzile din Blăjel şi Păucea sunt principalele proiecte de investiţii la capitolul infrastructură rutieră la Blăjel. Reprezentanţii Primăriei din localitate promit şi modernizarea căminului cultural din satul aparţinător Păucea. Un proiect integrat va fi derulat pe parcursul acestui an la Blăjel.
Odată adoptat bugetul local al comunei, autorităţile locale din Blăjel au putut să treacă la planificarea unor lucrări de investiţii pentru acest an. Şi cum drumurile din interiorul comunelor sau cele de legătură între satele aparţinătoare reprezintă mai mereu o prioritate, şefii Primăriei din Blăjel au trecut la programarea intervenţiilor la infrastructura rutieră a comunei. Nu au trebuit să aştepte foarte mult şi a rezultat o listă destul de consistentă de lucrări, care vor fi derulate în acest an. „În ceea ce priveşte intervenţiile la drumuri, vreau să vă spun că sunt mai multe drumuri de legătură între diferite localităţi, pe care le avem în vedere în acest an. Mă refer aici la modernizarea drumului dintre Blăjel şi Romaneşti şi la cel dintre Păucea şi Valea Lungă. De asemenea, avem în vedere pentru 2009 executarea de pietruiri pe străzile din Blăjel şi Păucea, iar o altă activitate pe care o vom desfăşura în perioada următoare este decolmatarea a două văi din satul Blăjel. Evident, dacă se vor ivi urgenţe pe parcursul acestui an, vom interveni cât se poate de repede, pentru a rezolva aceste probleme”, ne-a spus primarul din Blăjel, Toader Roman.
Reabilitare cămin cultural

O altă investiţie cât se poate de importantă pentru acest an este reabilitarea căminului cultural din satul aparţinător Păucea. Autorităţile locale din Blăjel au „experienţă” la acest tip de lucrări, după ce pe parcursul anului trecut, căminul cultural din centrul de comună şi-a schimbat total înfăţişarea, fiind acum o unitate cât se poate de modernă. „O lucrare foarte importantă pentru noi este cea de reabilitare capitală a căminului cultural din Păucea. Ne gândim în primul rând la extindere, reamenajarea bucătăriei, amenajarea unei camere frigorifice moderne şi reparaţii la grupurile sociale. Nu în ultimul rând vom interveni şi la acoperiş, care va fi înlocuit în totalitate. Pentru această investiţie foarte mare am alocat aproximativ 157.000 de lei şi sperăm să iasă un lucru frumos”, ne-a mai spus primarul din Blăjel.

Proiect integrat

De departe însă, un proiect integrat în valoare de peste 2 milioane de euro este una dintre mega-investiţiile anului la Blăjel. Reabilitarea mai multor străzi din centrul de comună, realizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, dotarea căminului cultural şi înfiinţarea unu ansamblu folcloric sunt principalele coordonate ale acestei investiţii extrem de importante. “Este vorba aici de un proiect integrat, care presupune în primul rând lucrări de amenajarea a sistemului de canalizare la Blăjel şi alimentare cu apă plus canalizare în satul aparţinător Păucea. În ceea ce priveşte capitolul infrastructură, proiectul prevede asfaltarea unui număr de 4 străzi din Blăjel, dotarea căminului cultural din centrul de comună şi înfiinţarea unui ansamblu folcloric. În sfâeşit, componenta socială prevede program prelungit la grădiniţa din Blăjel. Proiectul a fost depus pentru finanţare şi vreau să să spun că recent am fost informaţi că vom primi sumele de bani pentru derularea proiectului”, a încheiat Toader Roman.




comentarii
3 comentarii

nu vati tinut de cuvant de niciun fel? mai ales cu asfaltarea strazilor ,apa si canalizare sunt vorbe goale.
anonim din blajel
09.01.2010 11:01
pt tine sunt vb goale si culoarea ta :))))))))))
@
07.06.2010 10:41
@ in , rusine ca jignesti , omul are dreptate , satul asta arata jalnic nu are nimic , totul e facut de mantuiala numai carpit
TU
01.07.2010 15:54
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA