Tribuna
PNL
"Tăcerea este cea mai insuportabilă replică"
N. I. DOBRA
1730 vizualizari

Un prieten îndrăgostit de călătorii, care a ajuns pe toate continentele şi nu s-a săturat, mă tot îndeamnă să-i urmez exemplul. I-am spus că am fost în Polonia (înainte de '89), în Franţa, Germania, Luxemburg, Austria (după) şi m-am lămurit. Sunt un sedentar, ca şi părinţii mei, care n-au râvnit să meargă dincolo de Marea Neagră şi de Timişoara, iar bunicii, unul a fost în Italia, pe front, îi primul război mondial, iar altul a fost în America, să facă avere, ca să aibă ce-i lua comuniştii. N-am stofă de nomad, ceea ce mă face să cred că mă trag din daci, nu din migratori. Ce-i rău în asta? * Deşi  s-a prăpădit demult, despre Winston Churchill continuă să apară cărţi în fiecare an. Cea mai recentă este scrisă de chiar primarul Londrei, Boris Johnson, intitulată "Winston. Cum un singur om a făcut istoria" (464 pagini, 22 euro, Editura Stock). Criticii literari au scris de bine, remarcând că autorul "a publicat o biografie nefardată a bătrânului leu englez". Dacă stau să mă gândesc, el şi Stalin au salvat Europa de hitlerism, dar cu ce sacrificii, unele inutile de vieţi omeneşti, anonimi pe care istoria i-a uitat impardonabil. * Cunoscuta revistă "Elle" a împlinit 70 de ani de apariţie neîntreruptă. Am preferat dintotdeauna "Paris Match", deşi, nici el, nu mai e ce-a fost, excelând în poze. (Prietenul meu Nicolae Bujac îmi recomandă să citesc "Der Spiegel", dar limba lui Goethe (şi Hitler) mi-e cvasi-inaccesibilă. Regret.) * Dacă e să ne luăm după revista "Forbes", care face inventarul bogătanilor, Gisele Bündchen este manechinul cel mai bine plătit, cu un venit de 40 milioane euro în 2015, pentru al nouălea an consecutiv în fruntea clasamentului. O fi, dar mie îmi plac femeile mai cărnoase, nu uscăturile de 1,80 m, 65 kg, fără ţâţe, fără buci, de parcă-s scăpate de la Auschwitz! * Nemţii o... alintă pe Angela Merkel cu "Mutti" (Mămica). Noi de ce nu i-am putea spune lui Klaus lohannis "Vati" (Tătic)? Pentru Tökes Loţi am eu un alint să-i placă mult: "Curvoneni" (Să mă ierte prietenii mei unguri că nu ştiu corect scrisul, dar se înţelege!)  * Voi încheia cu o vorbă de-a scriitorului englez Gilbert Keith Chesterton: "Tăcerea este cea mai insuportabilă replică". Şi-a mai zis un înţelept una, de care ar fi bine să ţinem minte: "Mai bine să-ţi pară rău că ai tăcut, decât că ai vobit". Dacă puteam, filozof aş fi fost!

 






comentarii
5 comentarii

Daca lucrurile se desfasurau putin altfel , azi invatam ca "Hitler a salvat civilizatia europeana de alde Churchil sau Stalin".Istoria e scrisa de invingatori.
papa doc
31.10.2015 15:05
Mai Dmitri, mai du-te ma , si ma-ta , si mai lasa-ne cu povestile tale ! Capisci ?
BTK
31.10.2015 15:35
Pai cum de nu sti tu limba lui Goethe ? Te dai cu analfabetzii ??
pt. NID
31.10.2015 15:44
CASTIGA BANI!
In premiera absoluta la nivel mondial! Castiga bani si bucura-te de timpul tau liber! Un nou sistem, impecabil de eficient, te ajuta sa-ti cladesti un viitor mult mai bun! Castiga bani cu cel mai revolutionar program de lucru part-time la domiciliu! Te ajutam pas cu pas sa castigi! Cere acum detalii la adresa de email: daurel2015@gmail.com
Aurel
31.10.2015 15:46
Tacerea ne- la locul ei este un act de agresiune. Si e tratata ca atare.
piperoxan
31.10.2015 15:54
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica