Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Napraznicul (Geranium robertianum)
C. MIERLUŞCĂ
1255 vizualizari

Face parte din familia Geraniaceae. Mai poartă de­numirea de priboi, cio­cul berzei, încingătoare. Este o plantă foarte apre­ciată încă din Evul Mediu, fiind folosită pentru tratarea rănilor şi hemoragiilor in­ter­ne. Se foloseşte în infla­maţia tractului gastro-in­tes­tinal, împotriva hemora­giilor menstruale abun­dente şi a inflamaţiilor din zona bucală şi faringiană.
Planta creşte în special în zona subalpină umedă şi se culege din iunie până în septembrie. Ciocul ber­zei a dat rezultate în ste­rilitate feminină şi mas­culină, cancer pulmonar, ma­mar, intestinal, uterin. În Spania şi Portugalia, unde năpraznicul este foarte cunoscut, s-au înregistrat vindecări miraculoase în cancer. Se foloseşte sub formă de pulbere măci­nată prin mojar şi sită. Se administrează câte o lin­guriţă de 4 ori pe zi. Se poa­te prepara şi ceai - câte o linguriţă la o cană de apă de izvor sau apă plată. Se lasă de seara pâ­nă dimineaţa la macerat. Se strecoară şi planta rămasă se opăreşte în apă clocotită. Se amestecă maceratul cu infuzia şi se beau 3-4 căni pe zi, pe stomacul gol. În Franţa, se amestecă pulbere de plantă cu un gălbenuş proaspăt de ou. Pentru a avea rezultate majore este bine să se facă o cură de 6 luni. Despre această plan­tă se crede că redă tine­reţea şi puterea, vindecând fără regres tumorile, aju­tând trupul şi spiritul să lupte atât din interior, cât şi din exterior.
Iarba a fost numită şi Iarba Sfântului Robert, după numele unui călugăr care a trăit în Franţa în anul 1000 după Hristos într-o mică mănăstire şi care cu această plantă făcea mi­nuni.  




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica