Tribuna
PNL
Medicina naturistă: Principiile de bază din alimentaţie
C. MIERLUŞCĂ
1438 vizualizari

Cele mai importante prin­cipii de bază din alimentaţie ar trebui urmate pentru a avea o viaţă sănătoasă şi pentru a preveni apariţia cancerului.
Dieta vegetariană este cea mai sigură metodă profi­lactică împotriva cancerului. Proteinele de origine vege-t­ală nu duc la agravarea evoluţiei bolnavilor de can­cer. De asemenea, carbo­hidraţii naturali (mierea şi fructele) nu sunt periculoşi pentru organism.
O statistică făcută de Institutul American de Cancer pe 519 subiecţi care au consumat fructe şi zarzavaturi, au diminuat riscul de cancer cu 74%. Dieta vegetariană nu are numai rol profilactic, ci şi un efect terapeutic. Cerealele şi fructele sunt cele mai importante în alimentaţia omului. Cerealele se pot consuma după un tratament termic uşor.
Leguminaceele (fasolea, mazărea, bobul, lintea, soia) se consumă tratate termic. Zarzavaturile, condimentele, fructele se consumă crude, cu excepţia bolnavilor cu afecţiuni gastrice. Calitatea apei este importantă. Se indică 300-500 ml apă plată sau de izvor dimineaţa, pe stomacul gol.
Vasele pentru prepararea alimentelor pot fi de pământ sau inox. Alimentele se pot prepara în aburi, la cuptor (nu în cuptorul cu microunde).
Postul negru periodic (1-2 zile pe săptămână) are o mare valoare profilactică în cancer.
Se recomandă fructele olcaginoase între mese, precum nucile, alunele, migdalele, seminţele de dovleac şi floarea-soarelui, fistic. Se recomandă alimen­tele din zona unde te-ai născut, sucul de fructe şi zarzavaturi obţinut prin pre­sare, nu tăiere. Dieta bazată pe fibre, cu conţinut scăzut de grăsime (în special de animale) este cea mai indicată.
Bibliografie: "Nu hrăni cancerul", dr. Pavel Chirilă

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica