Tribuna
PNL
Medicina naturistă
C. MIERLUŞCĂ
1027 vizualizari
Dovleacul ajută arterele

Denumirea ştiinţifică Cucurbita pepo. Talpa dovleacului are o valoare remarcabilă. Dovleacul este alimentul cel mai sărac în grăsimi şi sodiu, influenţând sănătatea arterelor şi a inimii. Conţine betacaroten, potasiu, calciu. Toate soiurile de dovleac au proprietăţi hipotensive, diuretice, laxative şi anticancerigene. Având un conţinut scăzut de sodiu se recomandă în hipertensiune, prevenind atacurile vasculare, cerebrale. Persoanele hipertensive pot mânca zilnic dovleac preparat în orice formă, însă fără sare. Este indicat în angina pectorală, infarctul miocardic, de cel puţin 3 ori pe zi.
Se recomandă în afecţiuni renale, crescând producţia de urină, stimulând eliminarea lichidelor din organism. Pulpa dovleacului se recomandă în boli ale stomacului, având un efect emolient şi protector asupra mucoasei gastrice. Se consumă păsat cu lapte de soia, în special în exces de acid în stomac. Efecte benefice are în caz de arsuri la stomac şi ulcer gastroduedonal. Fibra de dovleac este benefică în caz de constipaţie, acţionând ca laxativ.
Dovleacul are în compoziţie trei elemente foarte importante, cu efect anticancerigen şi anume betacaroten, vit. C şi fibră vegetală.
Se prepară copt, tăiat în bucăţi, când se poate consuma cu miere sau combinat cu fructe. După ce se fierbe dovleacul, se amestecă cu lapte şi se poate îndulci cu miere.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica