Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Folosirea uleiurilor esenţiale în caz de gripă
C. MIERLUŞCĂ
1417 vizualizari

Gripa trebuie tratată de la primele simptome cu uleiuri esenţiale antivirale. Se recomandă baie cu uleiuri esenţiale de levănţică şi eucalipt, 3-4 picături care vor fi turnate într-un solvent natural de un sfert de cană ulei de migdale dulce,care se toarnă apoi în apa de baie. Uleiurile esenţiale întăresc sistemul imunitar. Pot fi luate şi intern, spre exemplu uleiul de levănţică, pin, eucalipt, câteva picături (2-3) pe o lingură de miere. Se vor administra seara şi dimineaţa.
Modul acesta de trata­­ment nu urm[re`te “adormirea" simptomelor gripei asa cum fac majoritatea medicamentelor ce se găsesc în comerţ, el reduce şi contribuie substanţial la reducerea duratei infecţiei şi a simptomelor acesteia.
Uleiurile pot fi pulverizate şi în încăpere, deoarece sunt antiseptice şi previn infecţia. Se recomandă în încăperi spitalicesti, săli de sedinţă, `coli, grădiniţe etc.
În cazul bolnavilor de gripă se vor fricţiona tălpile picioarelor, se vor consuma cât mai multe lichide în care s-a introdus câte o linguriţă de bitter suedez sau tinctură de echinacea. Ceaiurile în care s-a stors mult suc de lămâie se recomandă a fi îndulcit cu miere. Se indică odihnă la pat, precum şi sucuri naturale de fructe şi legume, fabricate în casă.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica