Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Floarea pasiunii (Passiflora incarnata)
C. MIERLUŞCĂ
1520 vizualizari

Passiflora apare ca o viţă căţărătoare care poate creşte până la o înălţime de 8 m. Creşte spontan în sudul SUA şi în America şi chiar Europa.
Amerindienii mâncau frunzele şi fructele acestei plante, pe care le foloseau pentru a vindeca anumite boli. Actualmente, toate părţile - rădăcina, frunzele, tulpinile şi fructele sunt folosite în scop medicinal. Planta are proprietăţi calmante şi relaxante sub formă de capsule - se recomandă 500 mg sau 20-30 picături din tinctură sau o cană de infuzie, de 2-3 ori pe zi. Nu se cunosc contraindicaţii în cazul acestei plante. Nu se recomandă femeilor gravide.
Passiflora este planta cea mai indicată pentru tratarea anxietăţii şi stresului general. Ea relaxează muşchii încordaţi, fără a avea efect sedativ.
Această plantă se recomandă pentru tratarea palpitaţiilor, în combinaţie cu păducel, folosit ca tonic cardiac.
Passiflora este indicată în hipertensiune arterială, atunci când cauza o constituie anxietatea şi stresul; în insomnie, atunci când aceasta este provocată de anxietate. Pentru somn, se recomandă 30 picături înainte cu o jumătate de oră înainte de culcare. Planta se găseşte în mod obişnuit în formule pentru relaxare nervoasă, alături de muşeţel, valeriană şi Kava.
Se recomandă şi femeilor cu sindrom premenstrual, alături de vilex.
Efecte benefice se pot obţine şi în cazul menopauzei, când apar iritabilitatea, depresia şi insomnia.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica