Tribuna
PNL
Medicina naturistă
Echinacea (Echinacea purpurea)
C. MIERLUŞCĂ
1351 vizualizari

Face parte din fam. Compozitae. Este o plantă perenă, erbacee, care poate atinge înălţimea de 100-150 m. Înfloreşte în perioada iunie -septembrie. Florile au petale roz-purpurii sau purpurii. Echinacea este originară din America de Nord. Triburile ameridienilor o foloseau pentru tratamentul muscăturilor de şarpe, al febrei, infecţiilor şi plăgilor greu vindecabile.
Toată planta este folosită în scop medicinal. Conţine uleiuri eterice, ceară, substanţe amare etc. În medicină este folosită la prepararea unguentelor pentru tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii.
Echinacea este o plantă importantă pentru stimularea sistemului imunitar, având acţiune antibacteriană, antrivirală şi antifungică. Planta are acţiune antiinflamatorie şi cicatrizantă prin aplicaţii locale.
Se indică în boli virale şi fungice precum candida albicans, boli ale tractului respirator cum sunt: faringita, laringita, gripa, tusea convulsivă, gastrita, ulcer gastric, afecţiuni urinare şi genitale, cancer, acnee, infecţii cutanate, herpes, zona zoster, ulcer varicos, arsuri, abces, furuncule, gangrenă, septicemie.
Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă plantă, la o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 5 minute. Se bea câte o cană, de trei ori pe zi. Tinctura se administrează câte o linguriţă, de trei ori pe zi, în boli cronice, în ceai sau puţină apă. Extern, se poate folosi sub formă de spălături, în ulcer varicos, arsuri, eczeme, cangrenă, degerături. Planta este folosită în homeopatie.
NU se va administra în cazul bolilor autoimune precum: lupus eritematos, scleroză în plăci, reumatism infecţios.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica