Tribuna
PNL
Citite, auzite
"Din toată suflarea omenească, medicii sunt cei mai fericiţi"
N. I. DOBRA
1588 vizualizari

"Şi tot vorbind despre nedreptate/iată că am ajuns să o facem noi înşine/Tot supărându-ne pe cei bogaţi/astăzi noi suntem cei bogaţi/Multe din văicărelile noastre devin ridicole/astăzi avem mai mult decât predecesorii/Mereu mai greu vorbim despre libertate/acum, când avem mâinile pline de chei şi de cifruri/pentru mâinile cu cătuşe/de mult râvneam să înţelegem aceste cătuşe (...)" Adrian Păunescu - omul, execrabil, poetul, incomparabil. Omul a murit, poetul rămâne. * Când n-au idei (că de talent nici poveste) scribii zilelor noastre scormonesc prin arhivele CNSAS şi vin cu "dezvăluiri". Ultimul este un oarecare Gabriel Andreescu, publicând cartea "Cărturari, opozanţi şi documente. Manipularea Arhivei Securităţii", în care personajele sunt arhicunoscute: C. Noica, N. Breban, Ad. Marino, Al. Paleologu, N. Balotă, M. Botez, M. Berindei. Nimic nou, nimic spectaculos: au fost ascultaţi şi urmăriţi, prietenii i-au turnat şi? Parcă azi nu e tot aşa? * Mulţi catolici din Franţa, care sunt de acord cu legiferarea căsătoriilor între homosexuali/lesbiene, pledează pentru ca Vaticanul să-i lase pe preoţi să se căsătorească, pentru că s-au înmulţit cazurile de pedofilie şi de prelaţi care trăiesc în concubinaj cu tinere libertine. Dacă Dumnezeu îi lasă pe ortodocşi, de ce nu i-ar lăsa şi pe catolici să se înfrupte din plăcerile trupului femeiii? * Un englez cu simţul umorului, Francis Quarles, s-a încumetat a spune: "Din toată suflarea omenească, medicii sunt cei mai fericiţi: lumea le trâmbiţează izbânzile, pământul le acoperă greşilele". Cam aşa-i. * În Europa, după statisticieni, ar fi 566 milioane de catolici, iar în America latină doar 534 de milioane. Să vedem din ce zonă va fi viitorul papă. Eu l-aş vrea pe ungurul Erdo Peter, care vorbeşte şapte limbi, între care şi româna... * Într-un loc, scriitorul italian Cesare Pavese scrie: "Fumatul este un lucru plin de rusticitate şi de natură. Transformarea unei ierbi uscate într-o fumegare parfumată, vie, fertilizantă, nu este fără semnificaţie. În alte timpuri ar fi devenit repede un simbol." Nu înţeleg încrâncenarea cu care unii vor să interzică această minoră plăcere a oamenilor. Fără tutun, băutură şi femei, viaţa bărbaţilor ar fi teribil de fadă (vorba lui Ivan Turbincă al lui Creangă). "Ca toate plăcerile, somnul ajunge să fie o pasiune, căci s-au văzut indivizi care dorm trei sferturi din viaţă; şi, ca toate pasiunile, nu are, în aceste cazuri, decât urmări funeste, anume: lenea, nepăsarea, slăbiciunea, îndobitocirea şi moartea. Şcoala de la Salerno nu acorda decât lapte ore de somn, fără deosebire de vârstă sau de sex" (Anthelme Brillant-Savarin). Pentru mine şi şapte ore e prea mult.




comentarii
6 comentarii

"omul, execrabil, poetul, incomparabil" Mi se pare mai potrivit: omul,...., versificator incomparabil.Daca masura valorii ar fi data de cantitate....? Ca si in cazul S. Nicolaescu: ar fi vrut sa faca, singur, toate filmale si daca se poate sa ia si rolurile principale, dar iata ca premiile si recunoasterile internationale apar din alte directii!
eugen
08.03.2013 00:15
Catolicii, nu respecta legea lasata de Dumnezeu, care a creat pe Adam si pe Eva, toate plantele si animalele, au parte barbateasca si femeiasca.
Ioan B.
08.03.2013 08:02
Stimate domnule Dobra, in ziarul din 6 martie va refereati la un fost profesor de filosofie care sta cu mana intinsa. Ma intreb : n-ati gasit alt aaspect din urbea noastra pe care sa-l incondeiati de v-ati legat de bietul domn M?! Situatia lui este foarte trista, dar nu cred ca sta cu mana intinsa la mila trecatorilor , ci asteapta vreun cunoscut care sa-i dea niste bani, probabil pentru bautura. Nu e frumos ca l-ati aratat cu degetul ca sa-l stie tot judetul! Nu se stie niciodata pe ce meandre ne poarta viata, cand alege sa dea cu noi de pamant sa ne faca din oameni neoameni. Ar fi fost mai bine sa-i adresati o vorba buna acestui om cazut intr-o patima asa de grea, in loc sa-l rastigniti si sa-l dati exemplu negativ cititorilor Tribunei. V-a suparat vreodata si acum , vazandu-l cazut, v-ati hotarat sa-i platiti polita? S-auzim de bine...
cineva
08.03.2013 08:36
La cine va referiti cand vorbiti de pasiunea somnului,-- acela--chiar doarme trei sferturi din viata?
goguta
08.03.2013 10:11
"Şcoala de la Salerno nu acorda dec
Vagabond
08.03.2013 17:33
Felicitari D-le Dobra pentru claritatea datelor prezentate si stilul concis, placut si nu in ultimul rand inconfundabil al rubricilor pe care le redactati in ziar. In zilele cand nu apareti in ziar, parca acesta este incomplet. Sa va tina D-zeu sa ne mai delectati si informati in maniera proprie pe care o folositi.
Arineanu
08.03.2013 21:18
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica