Tribuna
PNL
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
2470 vizualizari

Petre Dascălu (Sibiu): "Pe str. Tribunei erau doi pantofari, unul particular (a murit) şi "Pantoful uriaş". M-am dus să-mi lipească o talpă la un pantof şi doamna "secretară"(?) mi-a spus că şi "specialistul" lor în lipici nu se simte prea bine. M-a  îndrumat spre un atelier de pe str. Ocnei. I-am spus că, decât să merg până acolo, mai bine îl arunc şi aşa am făcut". Dacă eram mai tânăr şi mai îndemânatic, pantofar mă făceam, fiindcă-i o meserie profitabilă. * Andrei Vasilescu: "Am citit că a apărut încă o monografie despre apa din Sibiu, de la origini până în prezent. Noi nu de poveşti avem nevoie, ci să ni se spună de ce plătim atât de mult apa-canalul în fiecare lună". Asta e mai greu decât să reeditezi nişte cărţi apărute deja, scrise de alţii. Să ştiţi că, în Africa,  apa este mult mai scumpă, iar prin unele locuri nici nu există! * Un bezmetic - că altfel nu-i pot zice - scrie cu cretă colorată pe străzile din centru că dă lecţii de engleză gratis. Se pare că-i un altfel de Perjovschi, care vrea să-şi facă reclamă... gratis. * Nicolae Bujac (Stuttgart): "Vin în Sibiu în fiecare vară, oraşul meu natal. Sunt surprins de numărul mare de maşini care circulă prin centrul istoric. Piaţa Mică a devenit o imensă parcare. În Germania, prin centru n-au voie decât pietoni şi biciclişti, rar se acordă autorizaţii pentru maşini. La Sibiu nu se poate?" Orice se poate dacă vrea... Consiliul local. (Am mai spus: să văd cu ce promisiuni vin viitorii candidaţi la funcţia de primar pentru alegerile de anul viitor, ca să ştiu pe cine votez, pentru că sunt multe de făcut bine!) * Petre Pitariu: "Am băgat de seamă că, mai nou, unele ştiri le repetaţi, uneori chiar în acelaşi ziar. Care-i explicaţia? (Vezi ziarul din 9 octombrie a.c.)". Se vede că n-aţi făcut latina în şcoală: "Repetitio est mater studiorum". (Serios vorbind, se mai întâmplă, mai ales dacă-i de bine!) * Pavel Ilie: "De ce nu publicaţi de fiecare dată numerele câştigătoare la loto? Vezi ziarul de vineri 9 X a.c.?" Am uitat, dar, oricum, n-am câştigat. * I.D.: "Biblioteca Astra informează" e o rubrică utilă, dar să ne informeze despre evenimente şi personalităţi sibiene, nu de inşi de care n-am auzit şi nu ne interesează". Vom ţine seamă de sugestie. (Adevărul e că nici pe mine nu m-a pasionat să aflu când a fost împuşcat John Lennon.) * Mi-a plăcut un anunţ: "Vând 50 capre montate, cu ţap alpin francez". Lângă el, altul: "Inginer, singur, foarte serios, văduv cu vilă, maşină, doresc cunoştinţă cu doamnă 55-60 ani, intelectuală sau numai prezentabilă, pentru căsătorie". Din cele două oferte, s-ar putea alcătui o... familie durabilă!

 






comentarii
2 comentarii

N-am inteles de ce te-ai fi facut pantofar,pt ca acum erai mort sau ca nu te-ai fi simtit prea bine ?Ca multe alte meserii si cea de pantofar e pe cale de disparitie ajungand sa fie nerentabila atat pt el cat si pt clienti...
21.10.2015 09:30
Domnule Dobra,
La o adica as inventa niste sibieni din simpatie pentru anumiti cititori ai Bibliotecii ASTRA, sau macar unul, pe care dumneavoastra sa nu-l cunoasteti deja.
Lasand gluma la o parte, tocmai acolo unde nu se gaseste interes pentru un anumit - sa zicem lucru - s-ar putea gasi ceva cel putin util.
Pentru ca ati binevoit sa acordati fie si un gand rubricii de repere, tin sa mentionez ca m-am straduit sa numar sibienii din anul in curs, sau pe cei care au avut legatura cu Sibiul (cei aniversati sau comemorati subliniez - la cifra rotunda, nu anual): ianuarie 16, februarie 9 -are numai 28 de zile anu asta - martie 19, aprilie 20, mai 19, iunie 12, iulie 18, august 18, iar septembrie 9, iar pe cei din octombrie nu i-am numarat pentru ca acestia, tinzand inspre zenit, sunt, mai toti ... universali. 140 pana in octombrie. Dumneavoastra considerati ca nu sunt suficiente repere pentru localismul creator? Eu m-as fi legat mai curand de calitate, dar asta va rog sa nu o faceti, pentru ca scopul e sa apara, si e si perfectibil in timp, cum bine stiti. Totusi, plasarea Astrei intre vorbe necritice, dar nici flatant..., de ce?
Cu stima,
Irina Racovitan
din pasiune pentru Sibiul util si frumos
22.10.2015 12:09
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica