Tribuna
PNL
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
1542 vizualizari

În ultimele zile am văzut ceva mişcare prin parcul Palatului Mitropoliei de pe B-dul Victoriei: un enoriaş strângea gunoaiele şi dădea cu var trunchiurile copacilor. Să vedem dacă va mai urma ceva. * Nu ştiu cine a avut ideea "genială" de a scrie "NU" pe capacele gurilor de canal de pe străzi, crezând, probabil, că astfel îi va descuraja pe hoţi să le ducă la fier vechi?! * În această vară, Sibiul va găzdui întâlniri ale absolvenţilor şcolilor militare: promoţia 1971 de subofiţeri de intendenţă, promoţia 1973 a Şcolii Militare de Ofiţeri Activi de Transmisiuni, promoţia 1983 a şcolii Militare de Ofiţeri Activi de Artilerie, promoţia 1983 a Şcolii Militare de Ofiţeri Activi "Nicolae Bălcescu", specialitatea Finanţe. Sunt frumoase aceste întâlniri peste ani * Ana F. mi-a recomandat spălătoria auto Geo-Tase, de pe Calea Poplăcii: "Servicii prompte şi de calitate". Regret, dar n-am avut şi nu voi avea maşini decât de spălat... rufe. Oricum, de reţinut pentru conducătorii auto. * Zice că sibienii se bulucesc să-şi vândă locuinţele din centru şi să se mute în suburbii. Îmi vine şi mie să-mi iau lumea-n cap de când, în apartamentul de deasupra vor să se mute nişte inşi care-l "îmbunătăţesc" din 15 decembrie 2012, timp în care mi-au găurit în trei locuri tavanul, mi-au inundat pereţii şi mi-au tocat nervii. Culmea e că nu-i poate opri nimeni, aşa că mă bate gândul să-mi iau permis port-armă. * Cine-mi poate spune ce probleme le-a rezolvat sibienilor avocatul poporului, care a avut audienţe la Prefectură săptămâna trecută? Aştept. * Se pare că edilii noştri n-au rămas indiferenţi la epigramele colaboratorului nostru Ghijăşeanu şi se vor apuca de renovarea străzii Cuptorului din cartierul Ţiglari, termenul de finalizare fiind peste un an şi jumătate. Dacă totul merge ca pe roate şi nu apar piedici neplanificate! Oricum, copiii care se nasc acum, vor avea un spaţiu de joacă nou pe când vor începe să meargă... * Consilierii locali au aprobat noile tarife la cimitir. Între altele, ar fi de preferat să murim în perioada martie-noiembrie, când săpatul gropii îi costă pe urmaşi 105 lei, decât în perioada decembrie-februarie, când costă 120 lei (şi, probabil, nu se face nici prea adâncă!) * Poliţiştii sibieni, în loc să se perfecţioneze şi să patruleze zi şi noapte, au lipit prin oraş nişte afişe, în care ne spun să ne ascundem bunurile (?), să ne blocăm maşina (!) şi să luăm cu noi cheile. (Apropo, mi-am adus aminte de o păţanie de-a prietenului Ioan Ban, care, în timpul unei nunţi, şi-a parcat maşina în faţa Catedralei. După ceremonie, a ieşit cu mirii, maşina nicăieri. I-o furase. În toată agitaţia nuntaşilor, el a rămas calm: "Cheile-s la mine!") * De câţiva ani vă spun că se zice "Sfintele Paşti", nu "Paşte", iar în zilele de sărbătoare salutul ortodox este "Hristos a înviat!" - "Adevărat a înviat!". E atât de greu de ţinut minte?




comentarii
4 comentarii

PASTIse zice ,nu PASTE.
david
30.04.2013 11:02
Paste calul,vaca,oaia,mielul si "dasteptii" da la capitala care au mai inventat si alte cuvinte : politistii au "saltat"pe nu stiu cine;cel saltat a luat "spaga" cel putin daca se atarna-n cui cu ea;unii sunt cercetati pentru cheltuirea abuziva a banului public s.a.m.d.
Toate-s inventii lingvistice ale alora care ne terorizeaza si cu expresia "la sub brat"inlocuind subsuoara veche,niste absolventi ai marilor cursuri de prezentatori de stiri,ei neterminand inca cele 8 clase dar invatandu-ne limba stalcita a mahalalelor bucurestene si derutand tanara generatie cu expresiile sau jargoanele leprelor care populeaza din ce in ce mai mult capitala.
my
30.04.2013 18:55
Slaba recolta,nea Nani! Nu v-a [icat mare lucru! Sibienii se bulucesc pe la Real, Carrefour, Kaufland si Lidl dupa de-ale gurii pt. vacanta asta scurta!!!
gogu
30.04.2013 23:25
Ma bucur ca mai sunt comentatori care tin la limba romana si folosirea ei in mod corect. Daca erau miticii acum o mie de ani vorbeam o alta limba si cine stie cum se numea ea, sau poporul care o folosea. Recomand televiziunile sa-si verifice profesionistii care se adreseaza de pe "sticla" poporului.
Amarasteanu'
01.05.2013 00:43
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica