Tribuna
PNL
Cu cărţile pe faţă
C. N. PICĂ
1698 vizualizari

La magzinul de-i zice Billa (fostul Floaş), de pe str. N. Bălcescu, după ce că-i mic, înghesuit, cu de toate, ca-ntr-un bazar turcesc de la periferia Istanbulului, mai nou, am văzut că se lucrează şi pe verticală: deasupra rafturilor cu produs e, sunt depozitate tot felul de ambalaje. Nu-i prima dată când îi invit pe cei de la OPC să se deplaseze pe teren. Dacă nici până în centrul Sibiului nu vin, ce să le mai ceri să meargă în Ţiglari sau Guşteriţa. Doamnelor şi domnilor, lăsaţi biroul şi calculatorul că faceţi os mort! * Romanul "Masterul şi Margareta" al rusului Mihail Bulgakov, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, a fost făcut varză, transpus în scenă la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu. Nu sunt de specialitate, dar pot să-mi spun părerea critică. * Nu mai ştiu care sunt atribuţiile Direcţiei Agricole - adică pe ce-şi iau salariile angajaţii ei - dar sunt probleme prin comune cu păşunatul: la Daia, spre exemplu, membrii asociaţiei crescătorilor de bovine din sat, la 80 de capete de vite, au promis de la Primăria Roşia doar 25 de hectare de iarbă, când norma minimă este de un hectar pe cap de vită. Dacă n-ar fi, de unde nici Dumnezeu nu cere, dar este! * Sunt siderat de ce se întâmplă la noi: toţi neaveniţii, toată ziua şi toată noaptea, fac politică, adică îşi dau cu părerea, dar de economie nu se interesează nimeni: de şomaj, de însămânţări, de inundaţii, de zootehnie, de zarzavaturi... * Am mai auzit una de poveste: cică o doamnă cu pedigree a venit la un spital sibian şi i-a cerut doctorului, aflat cu un pacient pe masă, să-l dea jos şi s-o pună pe ea la consult, pentru că se grăbea! Noroc că nu m-a nimerit pe mine, în postură de medic sau  de pacient! * Apropo, tot rotind cadrele la spitale, nu se ameliorează starea de sănătate a românilor (de restul nu mă interesează). Umblaţi la rădăcina răului, nu la floare! * Sunt acuzat de limbricii internetului că mă raportez prea mult la trecut, dar n-am încotro, ca să vă arăt ce-am fost şi ce-am ajuns: pe vremuri era o mândrie să fii ofiţer în armata română, cu ordonanţă şi tot tacâmul, profesorii universitari veneau de la Paris şi Viena, nu de la nişte licee amărâte, inginerii făceau podul de la Cernavodă şi dădeau soluţii pentru ridicarea Turnului Eiffel, Brâncuşi, Ionescu, Cioran făceau şcoală cu francezii. Acum, avem nişte pictori şi sculptori de excepţie în Sibiu şi nu-i băgăm în seamă. Pentru statuia lui Andrei Şaguna nu sunt bani, dar pentru mâzgâlelile cu creta, pe pereţi sau pe trotuare, ale lui Perjovschi, există "proiecte" finanţate de UE. Accept orice, dar nu să fiu luat de prost. * Am aflat de la o colegă mai tânără că viitorul jurnalisticii este "crossmedia", că vom avea stagii de pregătire după modelul "Teach the teacher" şi ne vom lipsi la proiectul "Tempus IV". Nu zic ba, dar oare cine ne va mai citi?

P.S Zice că, în Muzeul Tehnicii Populare din Dumbravă, printre altele, mişună câini fără supraveghere: "La Grădina zoologică de-ar fi, aş înţelege, dar în incinta muzeului n-ar avea ce căuta". De acord. * Harnicii meşteri de la DPC au făcut varză strada Viitorului şi-acum trebuie reluate lucrările efectuate de mântuială. Cine plăteşte? (Apropo, strada Ilie Măcelariu a fost închisă circulaţiei pentru lucrări, dar, trecând zilnic prin zonă, n-am văzut pe cineva lucrând!)




comentarii
5 comentarii

,,Romanul "Masterul şi Margareta" al rusului Mihail Bulgakov, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, a fost făcut varză, transpus
Edmond Dante
17.04.2013 08:37
pt cainii vagabonzi trebuie de urgenta facut ceva , johanis al nostru face politica la varf , in loc sa pastoreasca cetatea asa cum ne-am inchipuit noi daca i-am mai dat odata votul nostru. Vreau sa-l intreb : in cate mandate de acum incolo , v-eti rezolva problemele pe care le-ati promis din primul mandat ????facand pasul in pnl maram spre binele ,,nostru,, sigur ve-ti motiva criza de timp , criza de bani , criza mondiala etc....nu stiu pe cine mai convingeti in momentul de fata..
andreea
17.04.2013 10:10
Cu toate ca sustine ca nu are acces la internet, pe babu Dobra trebe ca-l mananca tare in coor "limbricii internetului".
Daca pentru el toti sunt "beliti", "dobitoci" etc.,
se mira ca e tratat la fel?
usor
17.04.2013 13:53
mai edmond dante, esti prost tare, daca nu ai inteles ca "masterul si margareta" era cu intentie scris asa de ziarist... In rest , aveti mare dreptate dle Dobra,este la moda prostl gust, proasta educatie, si prostia in general.
monica i.
17.04.2013 15:20
magazinul billa nici macar nu trebuia sa primeasca aviz de functionare...
cip
17.04.2013 19:55
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica